Μετα απο μεγάλη δημοσιότητα και παρεμβαση του ΣΕΠΕ πήραν πίσω τις απολύσεις

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μετα απο μεγάλη δημοσιότητα και παρεμβαση του ΣΕΠΕ πήραν πίσω τις απολύσεις

Αίσιο τέλος για τους απολυμένους στη Λάρισα. Πήραν πίσω τις απολύσεις των εργαζόμενων που δεν επέστρεψαν το δώρο. 

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) προχώρησε άμεσα σε έλεγχο των καταγγελιών δύο εργαζομένων σχετικά με εκβιασμό του εργοδότη, προκειμένου να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων που τους καταβλήθηκε σε τραπεζικό λογαριασμό. Οι δύο εργαζόμενοι, κατήγγειλαν ότι απολύθηκαν όταν αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων στον εργοδότη τους.

Το ΣΕΠΕ πραγματοποίησε έλεγχο στα καταστήματα που διατηρεί η επιχείρηση στη Λάρισα και στη Θεσσαλονίκη, όπου διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας και επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα.

Η παρέμβαση του ΣΕΠΕ είχε ως αποτέλεσμα την επαναπρόσληψη των δύο απολυμένων εργαζομένων ενώ ο σχετικός φάκελος έχει διαβιβαστεί και στη δικαιοσύνη. Επίσης, αποτράπηκαν οι απολύσεις και άλλων εργαζομένων που αρνήθηκαν να επιστρέψουν το δώρο Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με το ΣΕΠΕ:

«Η επαναπρόσληψη των δύο εργαζομένων επιβεβαιώνει ότι η καταγγελία των εργοδοτικών αυθαιρεσιών στο ΣΕΠΕ φέρνει αποτελέσματα και προστατεύει τα δικαιώματα των εργαζομένω» αναφέρει το ΣΕΠΕ και καλεί τους εργαζόμενους που έρχονται αντιμέτωποι με παραβατικές και εκβιαστικές συμπεριφορές να προβαίνουν σε άμεση καταγγελία επώνυμα ή ανώνυμα στις υπηρεσίες του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και στον τηλεφωνικό αριθμό 15512»

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και τις Ελευθερία Κουμάντου και Ελωνόρα Ορφανίδου, τόνισε ότι «για πρώτη φορά έγινε ονομαστική καταγγελία σε ότι αφορά την επιστροφή του δώρου. Την επόμενη ημέρα απο την καταγγελία έγινε έλεγχος στο κατάστημα και βεβαιώθηκαν μια σειρά απο παραβάσεις, ενώ μάλιστα, τον εκβιασμό για την επιστροφή του δώρου τον κατήγγειλε και εργαζόμενη της επιχείρησης που ερωτήθη κατά τη διάρκεια του ελέγχου».

Ο κύριος Ηλιόπουλος επεσήμανε πως στη συγκεκριμένη περίπτωση «ξεφεύγουμε απο το εργατικό κομμάτι και πάμε στο ποινικό, καθώς πρόκειται για υπόθεση εκβιασμού».