Σύλλογος Δασκάλων Καλλιθέας Μοσχάτου: Ο φασισμός δεν έχει θέση στη Καλλιθέα

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σύλλογος Δασκάλων Καλλιθέας Μοσχάτου: Ο φασισμός δεν έχει θέση στη Καλλιθέα

Το τελευταίο διάστημα η Χρυσή Αυγή αποπειράται να κάνει αισθητή την παρουσία της στο δημόσιο χώρο της Καλλιθέας με «νομιμοποιητικές» δράσεις όπως η συμμετοχή του υπόδικου αρχηγού της σε εκδηλώσεις, «φιλανθρωπικές δωρεές», μοτοπορείες στους δρόμους, αλλά και με επιθετικές δράσεις όπως η βεβήλωση σχολικών χώρων,  οι προσπάθειες επιβολής των ιδεών του μίσους, της πολεμοκαπηλείας και του ρατσισμού στους εορτασμούς των εθνικών επετείων και κυρίως οι φασιστικές επιθέσεις εναντίον ανθρώπων.

Η εκχώρηση δημόσιου χώρου σε φασίστες και νεοναζί, νομιμοποιεί τις ρατσιστικές πρακτικές από τις οποίες χρόνια υποφέρει η Καλλιθέα, συνιστά πρόκληση για τα δημοκρατικά αισθήματα της τοπικής κοινωνίας και αμαυρώνει το νόημα της ιστορικής επετείου. Ο εφησυχασμός, η σιωπή, η αδράνεια, και η αποφυγή δημοσίου λόγου, τρέφουν το τέρας του φασισμού και μάλιστα σε μια κρίσιμη ιστορικά περίοδο, όπου στην Ευρώπη και τον πλανήτη αναδύεται με πολλαπλά πρόσωπα η νεοφασιστική απειλή. Αλλά η ιστορία δυστυχώς είναι αμείλικτη: ο εθνικισμός και ο φασισμός στο τέλος του δρόμου «έχουν ραντεβού» με τον πόλεμο και τις ανθρώπινες τραγωδίες. Τραγωδίες στις οποίες η πόλη της Καλλιθέας έχει χάσει εκατοντάδες συμπολίτες μας εκτελεσμένους από τους ναζιστές.

Οι κάτοικοι της Καλλιθέας, οι εργαζόμενοι, οι εκπαιδευτικοί οφείλουμε να βρεθούμε για άλλη μια φορά απέναντι σε οποιαδήποτε απόπειρα καπηλείας της ιστορικής μνήμης από τους νεοναζί με όποιο πρόσωπο κι αν εμφανίζονται, για να προστατέψουμε τους μαθητές από τη ρητορική της βίας, του ρατσισμού και του μίσους. Με τη συλλογική μας δράση δυναμώνουμε την πάλη μας ενάντια στις φασιστικές ιδέες, το ναζισμό και τις πρακτικές του, με την οργάνωση της κοινωνικής αλληλεγγύης αντιστεκόμαστε στη βαρβαρότητα του μίσους , με την καθημερινή μας παρουσία στα σχολειά και τις τάξεις μας αγωνιζόμαστε   να παραμείνει άσβηστο το όραμα της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της ισότητας.

Καλούμε την κοινωνία της Καλλιθέας, με τη μαζική συμμετοχή στις εκδηλώσεις για την επανάσταση του ’21, να περιφρουρήσουμε το αληθινό νόημα της επετείου, να αποτρέψουμε  τη φασιστική παρουσία της βίας και του ρατσισμού.

Καλούμε το Δήμο και τον Δήμαρχο Καλλιθέας να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να περιφρουρήσουν τους μαθητές και την τοπική κοινωνία από τη φασιστική απειλή.