ΕΚΑ :Για τις φονικές πυρκαγιές στης Αττική

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΚΑ :Για τις φονικές πυρκαγιές στης Αττική

Εκφράζουμε την οδύνη και τη θλίψη μας για τις τραγικές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές από τις φονικές πυρκαγιές των τελευταίων ημερών στην Αττική.  Αισθανόμαστε δέος μπροστά στις εικόνες βιβλικής καταστροφής και την ανείπωτη ανθρώπινη τραγωδία.

 

Οι πληγές που προκάλεσαν οι χθεσινές πυρκαγιές, με πρώτη την απώλεια ανθρωπίνων ζωών, θα κάνουν καιρό να επουλωθούν. Στις περιοχές αυτές, ο κοινωνικός ιστός έχει καταστραφεί, οι κάτοικοι θρηνούν τους νεκρούς τους, έχουν χάσει τα σπίτια τους, τις επιχειρήσεις τους.

 

Η  Κυβέρνηση επιβάλλεται να μεριμνήσει  για την άμεση αποτύπωση των ζημιών και την ουσιαστική στήριξη των πληγέντων και των οικογενειών τους.

Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την αυτοθυσία που επέδειξαν σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για ακόμα μία φορά οι πυροσβέστες, οι λιμενικοί, το ΕΚΑΒ και οι εθελοντές.

 

Μετά από επικοινωνία που είχαμε με τους τοπικούς φορείς των πληγεισών περιοχών, ενημερώνουμε τα Σωματεία-μέλη μας ότι υπάρχει ανάγκη για αίμα. Για αιμοδοσία μπορούν να μεταβούν στα παρακάτω νοσοκομεία:

  • Γ.Ν.Α. ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ (ωράριο 09:00 – 20:00)
  • Γ.Ν. ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ (ΘΡΙΑΣΕΙΟ, ωράριο 09:00 – 14:00)
  • Γ.Ν. Η ΕΛΠΙΣ (με έκτακτο διευρυμένο ωράριο από 08:00 – 19:30 μέχρι την Παρασκευή 27/7)

Μπορούν επίσης να απευθυνθούν στο Δημαρχείο Ραφήνας εφόσον επιθυμούν να βοηθήσουν εθελοντικά σε απολύτως αναγκαίες εργασίες αποκατάστασης στην περιοχή.

 

Ως κοινωνία πρέπει επιτέλους να δράσουμε ώστε να μην ξαναδούμε τέτοιες εικόνες θρήνου και καταστροφής για τη χώρα μας.