ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ PDS

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗΝ PDS

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Αγαπητές συναδέλφισσες, αγαπητοί συνάδελφοι,

Η απόφαση της Διοίκησης της Τράπεζας για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου της θυγατρικής PDS στην ICAP, επιβεβαιώνει με τον χειρότερο τρόπο τους φόβους μας για το εργασιακό μέλλον των 300 και πλέον συναδέλφων μας.

Σε ανύποπτο χρόνο, ήδη από το 2015 (δείτε εδώ), έχουμε τοποθετηθεί στο θέμα της σκόπιμης κατηγοριοποίησης των συναδέλφων μας σε εργαζόμενους πολλών ταχυτήτων, με διαφορετικά εργασιακά και μισθολογικά δικαιώματα, αναδεικνύοντας το πάγιο αίτημα του κόσμου της μισθωτής εργασίας περί ίσης αμοιβής για ίση εργασία, ζητώντας ταυτόχρονα την ενσωμάτωσή στον κύριο κορμό της Τράπεζας Πειραιώς με κανονική εργασιακή σχέση και πλήρη δικαιώματα.

Για το λόγο αυτό, μάλιστα, αναλάβαμε πρωτοβουλία, προσκαλώντας τους συναδέλφους μας σε ειδική σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα, τονίζοντας παράλληλα με έμφαση την ανάγκη δημιουργίας και οργάνωσής τους σε ένα συλλογικό όργανο, με πλήρη στήριξη από πλευράς μας των προσπαθειών τους, το οποίο και θα διεκδικήσει την πλήρη εξομοίωση των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Οι συνάδελφοι της PDS θυμούνται πολύ καλά τους … «αυτόκλητους σωτήρες», που εμφανίστηκαν την τελευταία στιγμή και τορπίλισαν, παρά τη μεγάλη συμμετοχή, τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, υποσχόμενοι οι ίδιοι να φέρουν σε πέρας το συγκεκριμένο εγχείρημα.

Τρία χρόνια μετά, έχοντας πλέον μπροστά μας αυτήν την αρνητική εξέλιξη, ο Σύλλογός μας ανέλαβε εκ νέου πρωτοβουλίες για τους συναδέλφους της PDS, με επιτόπιες ενημερωτικές επισκέψεις, καλώντας τους παράλληλα από κοινού με το Εργατικό Κέντρο Αθήνας σε σύσκεψη για την αξιολόγηση και αντιμετώπιση της υφιστάμενης κατάστασης.

Δυστυχώς, για ακόμη μία φορά, εμφανίζονται κάποιοι που στο και πέντε των εξελίξεων, υπόσχονται πλέον … «τραπεζοϋπαλληλικούς» λαγούς με πετραχήλια.

Ελπίζουμε αυτή τη φορά να γίνει κατανοητό ότι τα προβλήματα, με βάση και την εμπειρία του παρελθόντος, δεν λύνονται ούτε με αναθέσεις, ούτε με εργολαβίες, ούτε με αυτόκλητους σωτήρες της τελευταίας στιγμής.

Καλούμε τους συναδέλφους μας της PDS να είναι προσεκτικοί και κυρίως να αγκαλιάσουν επιτέλους την προοπτική δημιουργίας ενός Συλλόγου, που θα εκπροσωπεί τα εργασιακά τους δικαιώματα και θα περιφρουρεί τις θέσεις εργασίας από την όποια επιβουλή.

Από την πλευρά μας, δηλώνουμε για ακόμη μία φορά την αυτονόητη διαθεσιμότητα και στήριξή μας με κάθε μέσο στις πρωτοβουλίες τους, παρεμβαίνοντας σε όλα τα επίπεδα, καθώς και τη συμπαράστασή μας στην επικείμενη στάση εργασίας των συναδέλφων της PDS την προσεχή Δευτέρα 25 Ιουνίου, από τις 08:00 έως τις 12:00, προκειμένου να παραστούν στην τριμερή σύσκεψη, που έχει προσδιοριστεί την ημέρα αυτή στο Υπουργείο Εργασίας. 

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον διευκρίνιση στα τηλ. του Συλλόγου μας 216 4001691 – 3 (εσ. 81691 – 3), 216 4001974 (εσ. 81974), 210 3288141 (εσ. 28141) ,216 9001245 & 216 4001398 (εσ. 81398).

Με  συναδελφικούς χαιρετισμούς

                                                       Ο Πρόεδρος                                      Ο Γεν. Γραμματέας

                                                            Μπεμπένης  Εμμανουήλ                              Γοίλιας Ισίδωρος