ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: ΌΧΙ στις εκδικητικές απολύσεις στο Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: ΌΧΙ στις εκδικητικές απολύσεις στο Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων

Αρκετοί εργαζόμενοι της Μονάδας Ι.Π.Χ.Π. που ανήκει στο Άσυλο Ανιάτων κατήγγειλαν πριν από μερικές εβδομάδες στην Επιθεώρηση Εργασίας (καταθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία) πληθώρα περιστατικών εργασιακού εκφοβισμού στο χώρο εργασίας από Διευθυντικά στελέχη της εταιρείας.

Η εκπρόσωπος της εταιρείας δεσμεύτηκε να εξετάσει τα περιστατικά και να καταθέσει πόρισμα στην επιθεώρηση εργασίας.

Αντί όμως για την αντικειμενική και δίκαιη εξέταση των καταγγελιών η Διεύθυνση του Ιδρύματος προχώρησε σε ωμή άσκηση εργοδοτικής τρομοκρατίας απολύοντας δύο από τους εργαζόμενους που είχαν κάνει τις καταγγελίες.

Καταγγέλλουμε την πλευρά της Διεύθυνσης για την αντιμετώπιση του ζητήματος ως:

  • Απαράδεκτη στάση που στοχεύει στην «νομιμοποίηση» ενεργειών εργασιακού εκφοβισμού και ισχυροποίηση της θέσης Διευθυντικών στελεχών που αυθαιρετούν.
  • Απαράδεκτη στάση που επιχειρεί να περάσει μήνυμα υποταγής όλων των εργαζομένων απέναντι σε οποιαδήποτε αυθαιρεσία, εκφοβισμό κλπ.
  • Απαράδεκτη στάση που βασίζεται στο σαθρό νομοθετικό πλαίσιο, στην έλλειψη ελεγκτικών μηχανισμών – με Κυβερνητική ευθύνη – που έχει μετατρέψει τους χώρους εργασίας σε χώρους Εργοδοτικής και Διευθυντικής ασυδοσίας.

Δηλώνουμε ότι στηρίζουμε κάθε κίνηση των εργαζομένων και του επιχειρησιακού Σωματείου στον αγώνα για διαμόρφωση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας.

Απαιτούμε από τη Διοίκηση του Ιδρύματος:

  • Να ανακληθούν άμεσα οι απολύσεις.
  • Να καταγραφούν, να διατυπωθούν και κυρίως να υλοποιηθούν συγκεκριμένα μέτρα αντιμετώπισης των περιστατικών εργασιακού εκφοβισμού γιατί οι εργαζόμενοι είναι άνθρωποι που προσφέρουν στον ιδιαίτερο τομέα της προστασίας χρονίως πασχόντων και όχι έρμαια ασυδοσίας.