ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΘνικής Ασφαλιστικής

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Συμπαράσταση στους εργαζόμενους της ΕΘνικής Ασφαλιστικής

27-3-2024

Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους της Εθνικής Ασφαλιστικής και στο σωματείο τους για τον ψυχολογικό και εργασιακό εκφοβισμό που υφίστανται με τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης της εταιρείας οι οποίες  οδηγούν σε απόλυση του 10% του προσωπικού, κάνοντας χρήση του εργαλείου της αξιολόγησης.

Βαφτίζουν τις απολύσεις ως « εθελούσιες αποχωρήσεις» και  προαναγγέλουν ότι οι εργαζόμενοι με τις «κακές» επιδόσεις είτε θα δεχτούν τους όρους της απόλυσης παραιτούμενοι από τα δικαιώματά τους είτε θα απολυθούν, ενώ η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει σε πρόσληψη 80 ειδικών συμβούλων.

Από το 2022 που ανακοινώθηκε η πώληση της Εθνικής στην θυγατρική της CVC CAPITAL FUND και διαφημίστηκε από την κυβέρνηση ως «σπουδαία» επένδυση, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε πολλές αλλαγές προς το χειρότερο στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων. Ήδη έχει προχωρήσει σε απολύσεις 30 εργαζομένων (πρώην ενοικιαζόμενων)  τον προηγούμενο Σεπτέμβρη.

Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να παρέμβει. Δεν γίνεται μία εταιρεία FUND που έχει αγοράσει τόσες επιχειρήσεις στην Ελλάδα και θεωρείται μεγαλοεπενδυτής  να διαμορφώνει εργασιακούς όρους με εκφοβισμό και απειλές και να απολύει εργαζόμενους.

Καταγγέλλουμε την μέχρι τώρα απραξία της Κυβέρνησης.

Η Εθνική Ασφαλιστική μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στην Ασφαλιστική αγορά, βασίστηκε για πολλά χρόνια από την ίδρυσή της,  στην ΥΠΕΡΑΞΙΑ που πρόσθεσαν οι εργαζόμενοί της. Αυτοί είναι το ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΗΣ!!

Και αυτούς θα υπερασπιστούμε μέχρι τέλους!!