28/2 Τέμπη: Απεργία μήνυμα των μηχανοδηγών ένα χρόνο μετά το δυστύχημα – «Να σταματήσει η συγκάλυψη»

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 28/2 Τέμπη: Απεργία μήνυμα των μηχανοδηγών ένα χρόνο μετά το δυστύχημα – «Να σταματήσει η συγκάλυψη»

Απεργία – μήνυμα προς την Εξεταστική Επιτροπή για τη διερεύνηση των αιτιών του εγκλήματος των Τεμπών προκειμένου «να σταματήσουν την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών» και να καλέσουν κρίσιμους μάρτυρες που έχουν αποκλειστεί από τη διαδικασία, εξήγγειλαν οι μηχανοδηγοί για τις 28 Φεβρουαρίου, ημέρα που συμπληρώνεται ένας χρόνος από τη σιδηροδρομική τραγωδία που κόστισε τη ζωή 57 ατόμων και προκάλεσε τον τραυματισμό άλλων 180.

Η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Ελξης (ΠΕΠΕ) καλεί τους εργαζόμενους, τα Εργατικά Κέντρα και τις Ομοσπονδίες να πάρουν απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28/2 και απεργιακή συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 10.30. To Σωματείο των μηχανοδηγών στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού του Συμβουλίου, ομόφωνα προκήρυξε την 24ωρη απεργία για τις 28 Φεβρουαρίου.

Μήνυμα στην Εξεταστική – «Να σταματήσει η προσπάθεια συγκάλυψη»

Όπως επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους, καλούν «την Εξεταστική Επιτροπή που έχει αναλάβει την διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών, να σταματήσει την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών του και να καλέσει άμεσα τους κρίσιμους μάρτυρες που προκλητικά και πλειοψηφικά αποκλείει για να χτίσει το αφήγημα του μοναδικού “ανθρώπινου λάθους”, προέχοντος του μηχανοδηγού Κώστα Γενιδούνια, πρώην Προέδρου του Σωματείου μας, που έχει ζητήσει και γραπτώς να προσέλθει ενώπιον της».

Οι μηχανοδηγοί σημειώνουν πως δεν ξεχνούν το έγκλημα των Τεμπών και συνεχίζουν τον αγώνα τους για ασφάλεια στην εργασία και τις μεταφορές.

Αναδημοσίευση από: ΕΘΝΟΣ