ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να μείνει στα χαρτιά!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να μείνει στα χαρτιά!

Στηρίζουμε τον δίκαιο αγώνα των φοιτητών/τριών και της ακαδημαϊκής κοινότητας σε όλη την χώρα!

Το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια να μείνει στα χαρτιά!

Σαν έτοιμη από καιρό η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και όπως πάντα πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις νεοφιλελεύθερες ιδεοληψίες της, φέρνει προς ψήφιση τη δυνατότητα εισαγωγής ιδιωτικών συμφερόντων στην ανώτατη εκπαίδευση της χώρας μας.

Αν και χωρίς επίσημη αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, που αφορά στην προστασία της δημόσιας εκπαίδευσης, μεθοδεύει την εμπορευματοποίηση της Παιδείας και την μετατροπή της μόρφωσης από συλλογικό δικαίωμα σε ατομική επιλογή.  Την ίδια ώρα μάλιστα, που έρχονται στο φως έρευνες που αποδεικνύουν ότι τα ελληνικά δημόσια ΑΕΙ είναι μακράν τα πιο υποχρηματοδοτημένα στην Ευρώπη.  

Τόσο σαν εργαζόμενοι/ες, όσο και σαν πολίτες έχουμε βγάλει πλέον συμπεράσματα για το τι σημαίνει για τις ζωές μας, το κόστος και την ποιότητα των υπηρεσιών που λαμβάνουμε η ιδιωτικοποίηση βασικών δημόσιων αγαθών και υποδομών, όπως η υγεία, η ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, ο σιδηρόδρομος. Αντίστοιχα δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη για το τι πραγματικά σημαίνει η δημιουργία και λειτουργία των ιδιωτικών πανεπιστημίων: Θέσπιση διδάκτρων “για να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός”, υποβάθμιση πτυχίων και επαγγελματικών δικαιωμάτων, πτυχία πολλών ταχυτήτων ανάλογα με την οικονομική δυνατότητα του καθένα, κλείσιμο τμημάτων ειδικά στην περιφέρεια.

Στηρίζουμε το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο, αγωνιζόμαστε για την ενίσχυση και αναβάθμιση τη δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης.

Στηρίζουμε τον αγώνα των φοιτητών/τριών και της ακαδημαϊκής κοινότητας, τα συλλαλητήρια και τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης!

Η διάλυση του δημόσιου πανεπιστημίου δεν θα περάσει!