ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα να ψηφίζουμε το κόμμα που θέλουμε

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Δεν θα τους επιτρέψουμε να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα να ψηφίζουμε το κόμμα που θέλουμε

ΕΜΕΙΣ – ΑΡΚΙ

Αθήνα, 8 Μαιου 2023

ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ  ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ

ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΕΣΑΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΟ ΟΝΕΙΡΟ

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ

ΜΑΣ ΑΦΑΙΡΕΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ

ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ

ΚΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ

Επισκεφθήκαμε σήμερα τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και αύριο τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρο Ντογιάκο και καταθέσαμε αναφορά, με την οποία τον καλούμε να διερευνήσει την ύπαρξη τυχόν ποινικών ευθυνών εις βάρος γνωστού επιχειρηματία του κλάδου των ασφαλίσεων, ο οποίος δεν δίστασε, παραμονές των εθνικών εκλογών, να επιχειρήσει να εξαναγκάσει τους εργαζόμενους του να ψηφίσουν υπέρ της Νέας Δημοκρατίας, καταπατώντας κάθε έννοια δημοκρατικού δικαιώματος και ελευθερίας.

Με περίσσιο θράσος και με αυταρχισμό είδαμε το εν λόγω εργοδότη να τρομοκρατεί και να εκφοβίζει τους υπαλλήλους του επιβάλλοντάς τους τί θα ψηφίσουν με εκφράσεις όπως «Δεν υπάρχει επιλογή εδώ» και «Εγώ δεν είμαι τόσο δημοκρατικός σε αυτά τα πράγματα και σας το έχω αποδείξει» θυμίζοντάς μας εποχές από τις πιο μαύρες σελίδες της ελληνικής ιστορίας.  Παρών ήταν μάλιστα και ο Υπουργός και Αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος αντί να ζητήσει συγγνώμη έσπευσε να καλύψει τον εργοδότη λέγοντας ότι «κάνει πλάκα».

Είναι σαφές κατά την άποψη μας ότι ο εργασιακός εκφοβισμός στον οποίο προχώρησε ο συγκεκριμένος εργοδότης, εκμεταλλευόμενος την θέση ισχύος του, παραβιάζει κατάφωρα την εκλογική νομοθεσία, συνιστά βαρύ ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση και καλούμε τον κ. Εισαγγελέα να επιληφθεί.

Ωστόσο, οι απαράδεκτες αυτές πρακτικές εργοδοτικής αυθαιρεσίας δεν αποτελούν δυστυχώς μεμονωμένο περιστατικό. Είναι το αποτέλεσμα των εργατοκτόνων, ταξικών πολιτικών της Νέας Δημοκρατίας, που με την πληθώρα αντεργατικών νόμων και την υποβάθμιση της Επιθεώρησης Εργασίας έχει δημιουργήσει για τους εργαζόμενους συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα και άγριας εκμετάλλευσης.

Εμείς διαισθανόμενοι το καθήκον και την ευθύνη μας βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά και τις δημοκρατικές ελευθερίες του λαού μας που πλήττονται βάναυσα από την πιο αντιλαϊκή και αντεργατική κυβέρνηση όλων των εποχών, την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη. Αυτές οι πρακτικές θα μας βρίσκουν απέναντι τους.

Εργοδότες σαν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της συγκεκριμένης ασφαλιστικής εταιρείας πρέπει να καταλάβουν οτι οι απειλές τους δεν μπορούν να μένουν αναπάντητες .

Ο κόσμος της εργασίας δεν είναι μόνος και αβοήθητος.

Έχουμε ο ένας τον άλλο.

Όπλο μας  η αλληλεγγύη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΜΕΙΣ- ΑΡΚΙ