ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Θα ξαναχτυπήσει ο εργοδοτικός συνδικαλισμός στον Όμιλο ΟΤΕ;

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Θα ξαναχτυπήσει ο εργοδοτικός συνδικαλισμός στον Όμιλο ΟΤΕ;

Θα ξαναχτυπήσει ο εργοδοτικός συνδικαλισμός στον Όμιλο ΟΤΕ;

10.03.2023

Μετά τις καταστροφικές και μόνο κατ’ όνομα συλλογικές συμβάσεις που υπογράφηκαν από τα σωματεία του εργοδοτικού συνδικαλισμού (Ενιαία Δύναμη) στις θυγατρικές του Ομίλου ΟΤΕ,  φαίνεται να ήρθε και η σειρά της μητρικής. Όπου σε παγκόσμια πρωτοτυπία οι εργαζόμενοι/ες θα έχουν την υποχρέωση να υπογράψουν ατομική σύμβαση  ενσωματώνοντας την καταρράκωση του μισθολογίου και να αποκτήσουν προσωπική διαφορά, αποκλείοντας έτσι κάθε περίπτωση να δουν οποιαδήποτε βελτίωση  του μισθού τους μέχρι το τέλος του εργασιακού τους βίου στον ΟΤΕ.

Έναν ΟΤΕ που την τελευταία δεκαετία απολαμβάνει θηριώδη κέρδη που αποστέλλονται κατά κύριο λόγο στον μεγαλομέτοχό του που δεν είναι άλλος από την Deutsche Telekom.

Καλούμε έστω και αυτή την ύστατη ώρα, να συναισθανθούν όλοι την κρισιμότητα της στιγμής και κυρίως τα μέλη του ΔΣ του ΠΑΣΥΠ που νομικά και τυπικά έχουν την ευθύνη της υπογραφής της ΣΣΕ και να σταθούν υπεύθυνα απέναντι στους εργαζόμενους/ες που τους εμπιστεύτηκαν, να υπερασπιστούν τα κεκτημένα και να βελτιώσουν τους όρους εργασίας στον ΟΤΕ.

Οι δυνάμεις μας στον Όμιλο ΟΤΕ δήλωσαν εξ αρχής την διάθεσή τους για στήριξη ενός πλαισίου ΣΣΕ που θα αποκαθιστά αδικίες και θα δίνει προοπτική στο εργασιακό μέλλον των εργαζομένων. Ακόμα και τώρα υπάρχει περιθώριο για συνεννόηση και κλιμάκωση του αγώνα, με εμπλοκή των ίδιων των εργαζομένων ως θετικό παράγοντα πίεσης απέναντι στις αδιανόητες απαιτήσεις της Διοίκησης.

Άλλωστε η συγκλονιστική συμμετοχή του κόσμου της εργασίας στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες, μετά το έγκλημα στα Τέμπη, αποδεικνύει ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε άλλο οικονομικό και ανθρώπινο κεφάλαιο στο βωμό του κέρδους των λίγων.

Πληρώσαμε τις κρίσεις τους, δε θα πληρώσουμε και την «ανάπτυξή» τους.