Δυναμικό, μαζικό συλλαλητήριο, άγρια καταστολή

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δυναμικό, μαζικό συλλαλητήριο, άγρια καταστολή

Ζωή με κουπόνια, θάνατος με εισιτήριο…

Χιλιάδες πολίτες και πλήθος πρωτοβάθμιων σωματείων και ομοσπονδιών έδωσαν το παρών, την Κυριακή 5 Μαρτίου,  στη μεγάλο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν στο Σύνταγμα τα σωματεία της Hellenic Train -oι εργαζόμενοι της οποίας μετρούν οκτώ συναδέλφους τους νεκρούς- για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, που οδήγησε στο θάνατο -μέχρι στιγμής- 57 νέους ανθρώπους.

Η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη διαρκή και συστηματική υποβάθμιση των μαζικών, δημόσιων συγκοινωνιών και των δημόσιων υποδομών, η ιδεοληπτική εμμονή τους στα νεοφιλελεύθερα προτάγματα, η απαξίωση του ανθρώπινου δυναμικού και η υποστελέχωση, το όργιο ρουσφετιών, η κατασυκοφάντηση των σωματείων και των συνδικαλιστών, που εγκαίρως είχαν προειδοποιήσει για τις τραγικές συνέπειες των πολιτικών της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οδήγησαν στην τραγωδία των Τεμπών.

Οι απόπειρες συγκάλυψης, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα, οι υποκριτικές συγνώμες με 5 μέρες καθυστέρηση, από τον ηθικό αυτουργό της τραγωδίας, Κυριάκο Μητσοτάκη δεν αρκούν για να κατασιγάσουν την οργή των ανθρώπων, για τις εγκληματικές πολιτικές τους.

Το μέγεθος της υποκρισίας τους αποτυπώθηκε από την άγρια επίθεση των ΜΑΤ και τη ρήψη χημικών, με πρόσχημα τους «γνωστούς – άγνωστους μπαχαλάκηδες», που για ακόμη μια φορά βρέθηκαν σε «διατεταγμένη υπηρεσία». Ακολούθησε άγριο κυνηγητό των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών στα Προπύλαια και στους γύρω δρόμους, με τα δακρυγόνα και τις κρότου λάμψης να πέφτουν βροχή.