Κούλη – Χατζηδάκη, ακούστε το καλά, αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κούλη – Χατζηδάκη, ακούστε το καλά, αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά!

Δυναμική αντίδραση, με παλμό, πάθος και μεγάλη συμμετοχή από τους εργαζόμενους στο σημερινό -Τετάρτη 16 Ιουνίου- πρωινό συλλαλητήριο, με συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος, την ώρα που στη Βουλή βρίσκεται σε εξέλιξη η συζήτηση για το νεοφιλεύθερης κοπής έκτρωμα, που καταργεί το οκτάωρο -κατάκτηση των εργαζομένων από το 1920-, θεσπίζει τις απλήρωτες υπερωρίες, καταργεί τις απεργίες, περιορίζει το δικαίωμα επαναπρόσληψης των απολυμένων και το ύψος της αποζημίωσής τους, οδηγεί στο εργοδοτικό ικρίωμα το δικαίωμα στο συνδικαλισμό κ.ά.

Χιλιάδες απεργοί έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ ότι «αυτός ο νόμος θα μείνει στα χαρτιά», ενώ τα συνθήματα που έδωσαν τον τόνο και τον παλμό στο συλλαλητήριο ήταν: «Αυτή η απεργία είναι η αρχή, έρχεται κλιμάκωση πανεργατική», «35ωρο και αυξήσεις των μισθών, αυτή είναι η απάντηση των εργατών», «Σεξισμός ρατσισμός και τρομοκρατία κάτω η Νέα Δημοκρατία», «Και σήμερα και αύριο και όσο χρειαστεί είμαστε όλοι απεργοί» κ.ά.

Υπενθυμίζεται ότι οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται σήμερα το απόγευμα, με νέες διαδηλώσεις από τις 5 μ.μ., ενώ στις 6 μ.μ. ακολουθεί το μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, από την ΑΔΕΔΥ, το ΕΚΑ, ομοσπονδίες, πρωτοβάθμια σωματεία κ.ά.