ΕΔΣ: Θλιβερό πισωγύρισμα στην ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ με τις ευλογίες Σαχίνη!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΔΣ: Θλιβερό πισωγύρισμα στην ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ με τις ευλογίες Σαχίνη!

Οι σκελετοί βγήκαν από τις ντουλάπες!..

Συνάδελφισσες,-οι,

Η συγκρότηση της νέας διοίκησης της ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15.11.2022, υπογράφει τη συνέχιση του διχασμού στο συνδικάτο της ΕΥΔΑΠ, το τέλος των διεκδικήσεων και το ξεπούλημα των αγώνων των εργαζομένων.

Οι παρατάξεις ΕΑΚΕ (ΑΚΕ-ΔΑΚΕ) και ΠΑΣΚΕ με τη συμμετοχή και της ΕΣΚ- ΠΑΜΕ προχώρησαν στη συγκρότηση της νέας διοίκησης της ΟΜΕ, αποκλείοντας την Ενωτική Δημοκρατική Συμμαχία που είναι με οριακή διαφορά η 2η δύναμη και εκπροσωπεί το 37,35% των εργαζομένων. Με μια βαθιά αντιδημοκρατική κίνηση απέδειξαν ότι η επίκληση της ΕΝΟΤΗΤΑΣ είναι απλά υποκρισία και φαρισαϊσμός και η στάση τους αποτελεί παραχάραξη της θέλησης των εργαζομένων.

Χωρίς κανένα ιδεολογικό πρόσημο και χωρίς κανένα πολιτικό ή προγραμματικό αφήγημα, υφάρπαξαν τις καρέκλες στην ΟΜΕ αδιαφορώντας για το άνοιγμα νέου κύκλου εσωστρέφειας.

Χαρακτηριστικό της όλης διαδικασίας είναι η συνδικαλιστική ανεπάρκεια των στελεχών της ΕΑΚΕ που την αναγκάζουν για να υπηρετήσει την αντικοινωνική και αντεργατική κυβερνητική πολιτική στον κύκλο του νερού να ανασύρει σκελετούς από το χρονοντούλαπο του θλιβερού για τους εργαζόμενους συνδικαλιστικού παρελθόντος.

Καλούμαστε λοιπόν να αναρωτηθούμε:

  • Γιατί ζητούν την ψήφο των εργαζομένων όταν θεωρούν ότι δεν είναι ικανοί να τους εκπροσωπήσουν;

Συνάδελφισσες,-οι,

Η παραπάνω μεθόδευση αποτυπώνει πλήρως και την επιθυμία της Διοίκησης Σαχίνη η οποία είχε αρχίσει να ανησυχεί από την αυξανόμενη εξέγερση των εργαζομένων. Με αυτό τον τρόπο δημιουργεί μια βολική κατάσταση γνωρίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει ενότητα αν δεν υπάρξει συναίνεση και κοινή αποδοχή της βούλησης των εργαζομένων από όλους προκειμένου να εφαρμόσει τα σχέδια της όπως:

  • Την αλλαγή του Κανονισμού Προσωπικού όπως προβλέπεται από την κατάπτυστη σύμβαση του 2021 που συμφώνησαν ΕΑΚΕ – ΠΑΣΚΕ & ΕΣΚ.
  • Την αφαίμαξη των αποθεματικών της ΕΥΔΑΠ.
  • Την αποφυγή της εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ για την επιστροφή των μετοχών της ΕΥΔΑΠ από την ΕΕΣΥΠ στο Ελληνικό Δημόσιο.

Η ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, με σεβασμό στη μεγάλη στήριξη των εργαζομένων που της έδωσαν τη δυνατότητα να αυξήσει τα ποσοστά της κατά 55% (από 24% σε 37,35%) δεσμεύεται να αγωνιστεί για τα συμφέροντα των εργαζομένων και διεκδικεί άμεσα:

  • Την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για την άμεση υπογραφή συμπληρωματικής ΕΣΣΕ.
  • Τη χορήγηση εκτάκτου βοηθήματος της τάξεως των 1500 € (όπως έχει ήδη συμφωνηθεί από την προηγούμενη διοίκηση Τσιτούρα – Κορλού) για να μπορέσει το προσωπικό να ανταποκριθεί στην ενεργειακή κρίση.
  • Την ολοκλήρωση της διαδικασίας διεκδίκησης των αναδρομικών του ασφαλιστηρίου συμβολαίου διά μέσω του ΟΜΕΔ.

Για την ΕΝΩΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Η εκτελεστική της γραμματεία