ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: Απαράδεκτη μεθόδευση Σαχίνη και του Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών !!!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ: Απαράδεκτη μεθόδευση Σαχίνη και του Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών !!!

ανακοίνωση ΟΜΕ-ΕΥΔΑΠ / 16-3-2021

Συνάδελφισσες, – οι


Φαίνεται ότι οι εξελίξεις τρέχουν ραγδαία σε βάρος των εργαζομένων. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής του Διευθύνοντος στην προκλητική, για τα χρονικά της ΕΥΔΑΠ, ανακοίνωσής του της 8.3.2021 με την οποία «όριζε» την αρεστή σε αυτόν διοίκηση της ΟΜΕ για να «διαπραγματευτεί» τη νέα Συλλογική Σύμβαση και αποκαλύπτεται η συμπαιγνία του με τους «πρόθυμους» εργοδοτικούς συνδικαλιστές και την συνέργεια, δυστυχώς, του Διευθυντή Νομικών Υπηρεσιών.
Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων κ. Γιώργος Αλεξανδράκης καταγγέλλει με επιστολή του στις 11/03 την εν κρυπτώ και παραβύστω από το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ παρέμβαση στα εσωτερικά του συνδικαλιστικού κινήματος και αιτείται την χορήγηση της γνωμοδοτήσης της κοινής αποδοχής καθηγητή εργατικού δικαίου που είχε δεσμευθεί ότι θα προσκομίσει επί του θέματος ο Διευθύνων Σύμβουλος. Όμως στην απάντησή του ο Κος Σαχίνης δεν προσκομίζει την επικαλούμενη γνωμοδότηση και :

Αναφέρεται ψευδώς σε αναρμοδιότητα του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥΔΑΠ επί των ανωτέρω. Αλήθεια κατά πόσο είναι αναρμόδιο το διοικητικό Συμβούλιο να ενημερωθεί επί των τεκταινόμενων τη στιγμή που θα κληθεί να αποφασίσει για τον ορισμό των μελών των Υπηρεσιακών και Πειθαρχικών Συμβουλίων καθώς και να εγκρίνει την Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΣΣΕ) ;
Παραδέχεται ότι πιθανή απόφαση του Δ.Σ. της ΕΥΔΑΠ για τις εξελίξεις στην ΟΜΕ ΕΥΔΑΠ θα «αποτελούσε παρέμβαση του εργοδότη στα εσωτερικά θέματα της Ομοσπονδίας», αλλά φαίνεται ο ίδιος είναι υπεράνω καθώς εξαιρεί την δική του… «παρέμβαση» ;;;;
Εν τέλει παρουσιάζεται να γνωμοδοτεί μόνο ο Δ/ντης Νομικών Υπηρεσιών κ. Μουτζουρίδης! Επικαλούμενος δε ο συνάδελφος το σεβασμό που τρέφει για το λειτούργημα και τη θέση του καταλήγει, μετά από ενδελεχή εξέταση του θέματος(!), στα ακόλουθα πρωτοφανή για τα νομικά χρονικά:

Να αγνοεί την απόρριψη της απόφασης έκδοσης προσωρινής διαταγής κατά της διεξαγωγής του 38ου συνεδρίου.
Να αγνοεί την απόρριψη των ασφαλιστικών μέτρων κατά της διεξαγωγής του 38ου συνεδρίου.
Να αγνοεί την αγωγή του νομιμοποιημένου από το 38ο συνέδριο διοικητικού συμβουλίου της ΟΜΕ κατά των 11 διορισμένων από τη διοίκηση «συνδικαλιστών».
Να αγνοεί την αναγνώριση της Διοίκησης της ΟΜΕ από την επιθεώρηση εργασίας.
Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ακόμα και από τον πλέον αφελή ότι ο Διευθυντής Νομικών Υπηρεσιών αποδεικνύεται πειθήνιος υπηρέτης του εργοδότη και των 11 διορισμένων και όχι της νομικής επιστήμης, του δικαίου και της αντικειμενικότητας. Μετρήθηκε στα δύσκολα και κρίνεται ανεπαρκής και μεροληπτικός για τη θέση που κατέχει.
Εκ των ανωτέρω συμπεραίνουμε ότι μεθοδεύεται από τους 11 εγκάθετους διορισμένους της ΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, πρώην ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ, ο εγκλωβισμός των εργαζόμενων σε μία συλλογική σύμβαση που θα οδηγήσει στο ξεπούλημα των εργασιακών δικαιωμάτων και αγώνων χρόνων , θα φέρει τους εργαζόμενους αντιμέτωπους με σημαντικές απώλειες καθότι θα προταθούν τα συμφέροντα του υπερταμείου και η ίδια η σύμβαση που θα καταρτιστεί θα είναι νομικά άκυρη.
Καλούμε τους 11 «συνδικαλιστές» να αποποιηθούν το διορισμό τους και να στηρίξουν τη νόμιμη διοίκηση της ΟΜΕ, που εκλέχτηκε από το 38ο συνέδριο ή να προσέλθουν σε νέο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο.
Ιδού η Ρόδος Ιδού και το πήδημα!!!

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας
Ηλίας Κορλός Αλέκος Μερσινιάς