ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Δεν είναι αθώοι, οι Ναζί στη φυλακή. Συγκέντρωση στο Εφετείο, Τετάρτη 15/6, 8:00π.μ.

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Δεν είναι αθώοι, οι Ναζί στη φυλακή. Συγκέντρωση στο Εφετείο, Τετάρτη 15/6, 8:00π.μ.

Στάση Εργασίας ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ

Τετάρτη 15 Ιουνίου, 7π.μ. – 11π.μ.

Συγκέντρωση Εφετείο Αθηνών

Την Τετάρτη 15 Ιουνίου ξεκινά στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή». Εκδικάζονται  σε δεύτερο βαθμό οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, οι δράστες της επίθεσης κατά των Αιγύπτιων ψαράδων αλλά και δεκάδων άλλων επιθέσεων για τις οποίες, μαζί με την ναζιστική ιδεολογία τους,  χρειάστηκαν ολόκληροι τόμοι – 12700 σελίδες-  για να καταγραφούν, στην απόφαση του δικαστηρίου.

Θυμόμαστε την συγκλονιστική στιγμή της ανακοίνωσης της ιστορικής απόφασης του πρωτοδικείου στις 7/10/2022  που δικαίωσε τα θύματα αλλά και τις φωνές που επί σειρά ετών προειδοποιούσαν για τον εγκληματικό χαρακτήρα της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή».

Αντιγράφουμε από το κείμενο εκείνης της απόφασης: «Όταν η ανθρώπινη αξία μετατρέπεται σε πράγμα, όταν ο άνθρωπος θεωρείται κατσαρίδα, θεωρείται έντομο, θεωρείται υπάνθρωπος, […], δε χρειάζεται ειδική εντολή και οδηγία για την αξιόποινη πράξη […] γιατί αυτό σημαίνει ολοκλήρωση του πολιτικού προγράμματος της Χρυσής Αυγής»

Όμως οι συμμορίες των νεοναζί επιχειρούν να εμφανιστούν ξανά με τάγματα εφόδου, όπως δείχνουν πρόσφατες φασιστικές επιθέσεις σε βάρος μεταναστών σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου της Αθήνας.

Ο κίνδυνος της επανεμφάνισης της φασιστικής βίας και της προσπάθειας αναβίωσης της πολιτικής της νομιμοποίησης δεν εξέλιπε. Δυστυχώς έχουν πρόθυμο σύμμαχο την κυβέρνηση της Ν.Δ. τόσο με τη γενικότερη αντιπροσφυγική πολιτική της, που δίνει τροφή στον ρατσισμό και στην αποθέωση της καταστολής, όσο και με την τελευταία τροποποίηση του εκλογικού νόμου, που επέτρεψε ακόμα και σε καταδικασμένους για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης να συμμετέχουν ως υποψήφιοι σε βουλευτικές εκλογές, αρκεί να μην είναι αρχηγοί ή εκπρόσωποι των κομμάτων τους(!).

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να στηρίξουν με την παρουσία τους τη νέα μάχη που θα δοθεί στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή σε δεύτερο βαθμό.

Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας και στην συγκέντρωση του ΕΚΑ και της ΑΔΕΔΥ έξω από το Εφετείο Αθηνών

Προσυγκέντρωση: Μετρό Αμπελοκήπων, ώρα 8 π.μ..