ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ: Ο αγώνας για Δημόσιο ΕΦΚΑ συνεχίζεται

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ: Ο αγώνας για Δημόσιο ΕΦΚΑ συνεχίζεται

Με νέα 24ωρη απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στη Βουλή συνεχίστηκαν και σήμερα, Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου, οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον EΦKA ενάντια στο νομοσχέδιο – λαιμητόμο, νεοφιλελεύθερης εμπνευσης Χατζηδάκη – Μητσοτάκη και των υπόλοιπων ανεπάγγελτων ομοίων τους, «γαλάζιων» golden boys, που απομυζούν τη χώρα και την οδηγούν ξανά στη φτώχεια και τη χρεοκοπία.

Εργαζόμενοι του φορέα, σωματεία και πολίτες ζήτησαν από την κυβέρνηση να αποσύρει το απαράδεκτο νομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

H απεργία και η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκαν μετά από κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων του ΕΦΚΑ (ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ), της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) και της ΑΔΕΔΥ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΕ-ΕΦΚΑ

Συνάδελφοι,

καθώς από τη μέχρι τώρα συζήτηση που διεξάγεται στο Κοινοβούλιο για το νομοσχέδιο που αφορά τον υποτιθέμενο εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ, η κυβέρνηση και ο Υπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, δεν έχουν αποδεχθεί ούτε μία από τις βελτιωτικές προτάσεις της Ομοσπονδίας μας αλλά και των υπόλοιπων κοινωνικών εταίρων, καθίσταται πλέον επιτακτική ανάγκη η συνέχιση του αγώνα μας.

Έχοντας όλα αυτά υπόψη του το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας μας, σε έκτακτη σημερινή του συνεδρίαση, αφού αξιολόγησε τα δεδομένα και τις εξελίξεις που έχουν δημιουργηθεί, αποφάσισε ομοφώνως, να κηρύξει νέα 24ώρη Πανελλαδική απεργία για αύριο Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022 σε όλες τις υπηρεσίες και τα υποκαταστήματα του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης. Ταυτόχρονα, απευθύνουμε κάλεσμα για την ίδια μέρα στις 14:00, σε όλους τους εργαζομένους του φορέα μας, τα συνδικαλιστικά στελέχη της ΑΔΕΔΥ, της ΓΣΕΕ, τους εκπροσώπους των συνταξιουχικών οργανώσεων και των Κοινωνικών εταίρων, που αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον του ΕΦΚΑ, να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουμε έξω από τη Βουλή στο Σύνταγμα, εκφράζοντας έτσι έμπρακτα την αντίθεσή μας για το απαράδεκτο νομοσχέδιο αλλά και για την κυβερνητική πολιτική στο χώρο της κοινωνικής ασφάλισης.

Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στη Βουλή, ΕΜΕΙΣ θα συνεχίσουμε με την ίδια ένταση αλλά και συνέπεια να αγωνιζόμαστε για:

  • Για καθολικό, Υποχρεωτικό, Δημόσιο Κοινωνικό Ασφαλιστικό Σύστημα.
  • Για έναν πραγματικά σύγχρονο Εθνικό Φορέα Κοινωνική Ασφάλισης που θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες των ασφαλισμένων του αλλά και στις προκλήσεις της εποχής μας.
  • Για καλύτερες συνθήκες εργασίας, ανάλογες με αυτές ευρωπαϊκής χώρας.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Δημήτριος Αντωνακάκης Αντώνιος Νικολόπουλος