ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Διχαστικό το φαινόμενο των δύο διαφορετικών εξεδρών για την αυριανή απεργία

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ: Διχαστικό το φαινόμενο των δύο διαφορετικών εξεδρών για την αυριανή απεργία

Επιστολή του ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ προς το Προεδρείο ΓΣΕΕ

9/6/2021

Κοιν. Μέλη Δ.Σ. ΓΣΕΕ

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ 10ΗΣ ΙΟΥΝΗ

Συνάδελφοι του Προεδρείου, 

Πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε ότι εν αντιθέσει με ότι γινόταν επί δεκαετίες, κατά την αυριανή απεργιακή συγκέντρωση, λόγω του ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως συνεννόηση με την άλλη τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση (ΑΔΕΔΥ) θα στηθούν, ουσιαστικά στον ίδιο χώρο (Πλ. Κλαυθμώνος και Πλ. Κοραή), δύο διαφορετικές εξέδρες!

Θα έχουμε επομένως δύο διαφορετικές συγκεντρώσεις. Αυτό, ακόμα και εάν ήταν σε εντελώς διαφορετικούς χώρους, το θεωρούμε λίαν επιεικώς απαράδεκτο, γιατί ναρκοθετεί την ενότητα και τη συμπόρευση των δυνάμεων του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος  και διασπά το μέτωπο που όλοι οφείλουμε να οικοδομήσουμε. 

Προκειμένου να μη δώσουμε αφορμή για ειρωνικά και απαξιωτικά σχόλια από τα καλοταϊσμένα συστημικά μέσα «ενημέρωσης» και κυρίως και πάνω από όλα για να μην πληγώσουμε και απογοητεύσουμε τους εργαζομένους που θα ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας, σας καλούμε να λειτουργήσετε ως ώριμοι και υπεύθυνοι άνθρωποι που την ώρα του αγώνα ξέρουν τι πάει πρώτο και τι δεύτερο.

Αυτή την ώρα, την ώρα του αγώνα, σας καλούμε να αφήσετε στην άκρη τις όποιες διαφορές και αμέσως να έρθετε σε συνεννόηση με την τριτοβάθμια οργάνωση του Δημοσίου Τομέα – ΑΔΕΔΥ – προκειμένου αύριο να μην υπάρχει το απαράδεκτο και διχαστικό φαινόμενο των δύο διαφορετικών εξεδρών, των δύο διαφορετικών συγκεντρώσεων.

Οποιαδήποτε άλλη στάση,  πέραν αυτής που οδηγεί σε αποτροπή αυτού του διχαστικού φαινομένου, θα αποτελεί ένα τεράστιο δώρο, μια τεράστια προσφορά στην κυβέρνηση προκειμένου να επιτύχει τους στόχους της.

Γραμματεία ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ