Ε.Α.Μ.Ε. Ε.ΤΕ. ΔΕΗ: Εν όψει της νέας ΣΣΕ, απαιτείται επαγρύπνηση και συστράτευση όλων!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ε.Α.Μ.Ε. Ε.ΤΕ. ΔΕΗ: Εν όψει της νέας ΣΣΕ, απαιτείται επαγρύπνηση και συστράτευση όλων!

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Α.Μ.Ε. Ε.ΤΕ. ΔΕΗ

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Στο πλαίσιο της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που αναμένεται να υπογραφεί εντός του τρέχοντος έτους οφείλουμε να παρέμβουμε έγκαιρα, με υπευθυνότητα και να επισημάνουμε την ανάγκη αποκατάστασης ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ των οικονομικών απωλειών που προκλήθηκαν συνεπεία των μνημονιακών νόμων, δηλαδή την μείωση του 17% επί των μισθολογικών κλιμακίων.

Μείωση που έπληξε το σύνολο του προσωπικού, όλων των κατηγοριών που εργάζονται στον Όμιλο ΔΕΗ/ΔΕΔΔΗΕ και ΑΔΜΗΕ.

Η δυναμική και η ρευστότητα που εμφανίζει η επιχείρηση, είναι ισχυρός δείκτης ότι υπάρχει η οικονομική δυνατότητα από την πλευρά της, να αποκαταστήσει αυτήν την άδικη και πολυετή μείωση.

Όμως ο συνδυασμός της αλόγιστης κατασπατάλησης πόρων χορηγιών και υλικών, ταυτόχρονα με το άνοιγμα του οργανογράμματος που δημιούργησε στρατιές νέων στελεχών, καθώς και η πρόσληψη ακριβοπληρωμένων Συμβούλων, αποτελούν επιλογές που καταδεικνύουν τις προτεραιότητες που προκρίνονται. Δημιουργείται πληθώρα αναπάντητων ερωτημάτων για την εύρυθμη λειτουργία της επιχείρησης και των εργαζομένων, που βλέπουν να εκτυλίσσονται εμπρός στα μάτια τους, σκηνές από το θέατρο του παραλόγου.

Πρόσχημα λοιπόν η εξυγίανση και ο εξ ορθολογισμός της επιχείρησης !!!

  • Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ-ΚΗΕ οφείλει να ανταποκριθεί στον θεσμικό αλλά και ιστορικό της ρόλο και να απαιτήσει την αποκατάσταση των απωλειών, επαναφέροντας την εργασιακή ειρήνη, ενισχύοντας παράλληλα την εργασιακή προοπτική των νέων συναδέλφων.
  • Η ΓΕΝΟΠ οφείλει να ανταποκριθεί στην υπεράσπιση των εργασιακών κεκτημένων, που δημιουργήθηκαν με αγώνες ετών και θυσίες και να μην δεχτεί την ναρκοθέτησή τους.
  • Η ΓΕΝΟΠ επίσης οφείλει να απαιτήσει την αποκατάσταση των αδικιών που δημιουργήθηκαν με την εφαρμογή των προηγούμενων ΣΣΕ στα κλιμάκια σε συγκεκριμένες κατηγορίες ειδικοτήτων.
  • Δεν πρέπει να ενδώσει σε ψευτοδιλήμματα που θα επιφέρουν ρήγματα στην συνοχή, δημιουργώντας κατηγορίες ευνοημένων και κατηγορίες αδικημένων συναδέλφων.

Το διαίρει και βασίλευε δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί !!!

Καλούμε σε επαγρύπνηση και συστράτευση όλων των συναδέλφων και των συλλόγων που τους εκπροσωπούν, ώστε όλοι μαζί να αγωνιστούμε με πρόσταγμα την αλληλεγγύη, την ισότητα, αναγνωρίζοντας ουσιαστικά και έμπρακτα, την συμβολή όλου του προσωπικού.

ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Ε.Α.Μ.Ε. Ε.ΤΕ. ΔΕΗ