ΕΜΕΙΣ – ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Το εργατικό – φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ – ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Το εργατικό – φοιτητικό κίνημα δεν τρομοκρατείται

Και η νέα χουντο-απαγόρευση της κυβέρνησης θα μείνει στα χαρτιά

Εργαζόμενες, -νοι,

Σήμερα το πρωί η πλέον αντεργατική και αντιλαϊκή κυβέρνηση των τελευταίων δεκαετιών τρέμοντας τις αντιδράσεις του φοιτητικού κινήματος ενάντια στην κατάπτυστη απόφασή της να γεμίσει με αστυνομικούς τις αίθουσες, τους διαδρόμους και τα αμφιθέατρα των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων με στόχο να τρομοκρατήσει και να αλυσοδέσει κάθε σκεπτόμενο φοιτητή για 3η συνεχόμενη φορά μετά την απαγόρευση της συγκέντρωσης του Πολυτεχνείου και της μνήμης στον δολοφονημένο Γρηγορόπουλο προχώρησε στην απαγόρευση των συναθροίσεων.

Ως άλλοθι και για αυτή την απαγόρευση επικαλείται ανύπαρκτη εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Η επίκλησή της αυτή χωρίς να την ενδιαφέρει καθόλου εάν χρησιμοποιεί (και αδίκως χρεώνει) τα μέλη της επιτροπής είναι εντελώς προσχηματική.

Ο πραγματικός λόγος για την απαγόρευση των συναθροίσεων έχει να κάνει με τον τρόμο που της προκαλείται από την αντίσταση της νεολαίας και του εργατικού κινήματος ενάντια στις βάρβαρες, αντεργατικές, αντιλαϊκές και αντιδημοκρατικές αποφάσεις της.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η απαγόρευση αυτή έρχεται μια μέρα πριν την αυριανή παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητικών συλλόγων στο Υπουργείο Παιδείας και δύο μέρες πριν το προγραμματισμένο συλλαλητήριο των φοιτητών, μαθητών και εκπαιδευτικών ενάντια στο αντεκπαιδευτικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης.

Όπως επίσης,

  • Δεν είναι τυχαίο το φακέλωμα του κάθε συνδικαλιστή,
  • Δεν είναι τυχαίο ότι επιβάλλουν εξοντωτικές ποινές για τον οργανωτή της συγκέντρωσης ο οποίος πλέον «θα ευθύνεται για την αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας από τους συμμετέχοντες στη συνάθροιση» φορτώνοντας πάνω στις πλάτες τους προβοκατόρικες ενέργειες των γνωστών «αγνώστων»,
  • Δεν είναι τυχαίο του ότι όποιος τολμήσει να συμμετάσχει σε απαγορευμένη συγκέντρωση θα πληρώνει πρόστιμο (!!!),
  • Δεν είναι τυχαίο το ότι σχεδιάζουν το ξήλωμα του συνδικαλιστικού νόμου 1264/82,
  • Δεν είναι τυχαίο το ότι προωθούν τη λήψη απόφασης για απεργία με ηλεκτρονικό τρόπο, δηλαδή μέσα από το γραφείο του εργοδότη,
  • Δεν είναι τυχαίο ότι την ώρα που δεν δίνουν μια για την υγεία του λαού λέγοντας μας ότι δεν υπάρχει λεφτόδεντρο, ω του θαύματος, για την πρόσληψη χιλιάδων αστυνομικών που θα αστυνομεύουν τον κάθε φοιτητή, τον κάθε σπουδαστή υπάρχουν και παραυπάρχουν!

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ

Πλέον ότι και να κάνει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν μπορεί να κρυφτεί και να ξεγελάσει κανέναν.

Το πραγματικό της πρόσωπο έχει φανεί εδώ και μήνες και κάθε μέρα που περνά το βλέπουν όλο και περισσότεροι πολίτες.

Εκτός από τον τίτλο της πλέον αντεργατικής κυβέρνησης επάξια κερδίζει και τον τίτλο και της πιο αντιδημοκρατικής.

Όμως κάπου δεν τα έχει υπολογίσει καλά.

Δεν έχει καταλάβει ότι, ότι και να κάνει το δόγμα «Νόμος – τρόμος και τάξη» στην σκληρά δοκιμαζόμενη κοινωνία, στους εργαζόμενους και τη νεολαία που τους συμπεριφέρεται ως άψυχα αντικείμενα δεν περνά.

ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΡΟΝΤΕΣ

Η παράταξή μας που αντλεί δύναμη από τις παραδόσεις και τους αγώνες του λαού μας για μια φορά ακόμα με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο καταδικάζει τις χουντικές πρακτικές της κυβέρνησης και δηλώνει ότι τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα θα δώσει το παρών σε κάθε αγώνα, σε κάθε μάχη του εργατικού και νεολαιίστικου κινήματος για την κατάκτηση του δικαιώματός του να ζει αξιοπρεπώς, για την υπεράσπιση του δικαιώματός του να κινείται, να διαμαρτύρεται και να μπορεί να εκφράζεται ελεύθερα!

Γραμματεία Τύπου ΕΜΕΙΣ – ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ

ΥΓ 1. Για όσους τυχόν ακόμα και σήμερα μετά την αλληλουχία των κινήσεων της κυβέρνησης μπορεί να πιστεύουν ότι αυτή της η απόφαση σκοπό και στόχο έχει να μας προστατέψει από την πανδημία γιατί, όπως είπε ο κ. Χρυσοχοϊδης «οι δρόμοι και οι διαδηλώσεις κουβαλάνε ιό και γεννάνε αρρώστια» του απαντάμε με τα όσα δήλωσε ο κ. Τσιόρδας κατά την κοινή συνέντευξη τύπου παρουσία του Πρωθυπουργού στις 5 Νοέμβρη: «Ο κίνδυνος μόλυνσης σε κλειστά περιβάλλοντα, όπου η επαφή γινόταν χωρίς την τήρηση των απαραίτητων αποστάσεων και ήταν συνεχής, ήταν αρκετά υψηλός. Ωστόσο, σε εξωτερικούς χώρους, έπεφτε από το 0% έως το 5%».

κ. Πρωθυπουργέ, κ. Χρυσοχοϊδη,

Ιό και αρρώστια γεννά η πλήρης αδιαφορία σας για το γεγονός του ότι καθημερινά στα λεωφορεία όλης της χώρας, στο ΜΕΤΡΟ, τον ηλεκτρικό, τα Τρόλεϊ δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στοιβάζονται σας τις σαρδέλες.

κ. Πρωθυπουργέ, κ. Χρυσοχοϊδη,

Ιό και αρρώστια γεννά η πλήρης αδιαφορία σας ότι στα εργοστάσια, στα εργοτάξια και σε χιλιάδες χώρους εργασίας δεν λαμβάνεται κανένα μέτρο προστασίας.

κ. Πρωθυπουργέ, κ. Χρυσοχοϊδη,

Ιό και αρρώστια γεννά ο τρόπος που σκέπτεστε και κινείστε, που αντί να αποφασίσετε μαζικά τεστ στο λαό μας, μαζικές προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού εσείς αποφασίζετε μαζικές προσλήψεις αστυνομικών!

Από την αδιαφορία σας για την υγεία (προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των κλινικαρχών) δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η Ελλάδα είναι στη 2η θέση στην Ε.Ε. σε αριθμό αστυνομικών κατά αναλογία του πληθυσμού έχοντας πάνω από 500 αστυνομικούς ανά 100.000 κατοίκους! όταν η αναλογία σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι 321/100.000 κατοίκους!

Αυτά είναι τα έργα σας.

ΥΓ 2. Τα παραπάνω στοιχεία είναι από άρθρο του δημοσιογράφου Μπογιόπουλου Νίκου στην ιστοσελίδα ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ.

26/1/2021