Πειραιώς: Απολύονται 30 εργαζόμενοι της PDS μέσα στις γιορτές!

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πειραιώς: Απολύονται 30 εργαζόμενοι της PDS μέσα στις γιορτές!

Την πόρτα της εξόδου έδειξε η διοίκηση της Πειραιώς, μέσα στις γιορτές, σε 30 εργαζομένους της Piraeus Direct Services (PDS), που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στην τράπεζα, από θέσεις σε καταστήματα και κεντρικές μονάδες. 

Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν-ορισμένοι τηλεφωνικά- ότι η τράπεζα παύει την εργασιακή τους σχέση, καθώς είτε εργάζονται σε καταστήματα που κλείνουν, είτε σε μονάδες στις οποίες περιορίστηκε ο όγκος εργασιών, με αποτέλεσμα να απομακρύνονται μέχρι το τέλος του έτους. 

Σημειώνεται, ότι οι οδηγούμενοι στην έξοδο εργάζονται για χρόνια στην τράπεζα Πειραιώς (κάποιοι ακόμα και 15), καλύπτοντας πάγιες υπηρεσιακές ανάγκες.​​ 

Η αιφνιδιαστική εξέλιξη προκάλεσε την αντίδραση της ΓΣΕΕ, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει:

«Μετά τις μαζικές απολύσεις υπό τη μορφή εθελουσίας εξόδου, η τράπεζα Πειραιώς συνεχίζει το ίδιο έργο απαιτώντας αυτή τη φορά δήλωση παραίτησης.

Την πόρτα της εξόδου δείχνει τώρα σε υπαλλήλους της Piraeus Direct Services δηλώνοντας ότι δεν υπάρχει άλλη θέση απορρόφησης τους. Είναι αδιανόητο μία τράπεζα όπως η τράπεζα Πειραιώς που θέλει να θεωρείται “ηγέτης” στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα της χώρας, να αγνοεί τους εργαζόμενους που την στήριξαν στο έπακρον.

Ζητάμε από την τράπεζα Πειραιώς να προχωρήσει άμεσα στην ανάκληση των απολύσεων και να βάλει οριστικό τέλος στους περαιτέρω σχεδιασμούς συρρίκνωσης του προσωπικού, όπως και αν αυτό το βαφτίζει. Οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν απλοί θεατές σε ένα  έργο που καταστρέφει τη ζωή τους».

ΣΕΥΤΠΕ: Νέες σπασπωδικές ενέργειες

Ανακοίνωση, για τις απολύσεις εξέδωσε και ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ):

«Τη στιγμή​​ κατά την οποία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η τοποθέτηση των συναδέλφων​​ μας,​​ των οποίων τα καταστήματα έκλεισαν ή πρόκειται να κλείσουν​​ το αμέσως επόμενο διάστημα, και χωρίς ακόμη να​​ έχει κοπάσει ο σάλος από τις απαράδεκτες πρακτικές της αναγκαστικής άδειας και του ψυχολογικού εκβιασμού που αποπειράθηκε να εφαρμόσει​​ η​​ Διοίκηση της Τράπεζας σε​​ βάρος​​ συναδέλφων​​ μας,​​ ο Σύλλογός μας δέχτηκε καταγγελίες περί αιφνίδιας απόφασης για απομάκρυνση από την Τράπεζα αριθμού εργαζομένων της​​ PDS, οι οποίοι καλύπτουν από ετών πάγιες υπηρεσιακές ανάγκες.​​ 

Θα πρέπει να αναφερθεί ότι η​​ Piraeus​​ Direct​​ Services​​ (PDS)​​ υπήρξε μέχρι πρόσφατα θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς, όταν​​ απροειδοποίητα πουλήθηκε το 51% του ποσοστού στην εταιρία​​ ICAP​​ και οι εργαζόμενοι μετατράπηκαν εν μια νυκτί σε ​​ δανειζόμενο​​ προσωπικό.​​ Πρόκειται για​​ περίπου 200​​ συναδέλφους, οι οποίοι​​ παρέχουν με αίσθημα ευθύνης,​​ αδιάλειπτα εδώ και πολλά χρόνια τις υπηρεσίες τους σε καταστήματα και κεντρικές μονάδες της τράπεζας.

Οι νέες,​​ ωστόσο,​​ σπασμωδικές και απαράδεκτες ενέργειες τροφοδοτούν την εύλογη ανησυχία για το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι στην​​ PDS​​ να οδηγηθούν στην αβεβαιότητα και ανασφάλεια.

Με δεδομένη την ευαισθησία του ΣΕΥΤΠΕ για τα ζητήματα απασχόλησης ΟΛΩΝ των εργαζομένων στον Όμιλο της Τράπεζας,​​ θεωρούμε ότι ο σεβασμός των εργασιακών δικαιωμάτων, αποτελούν βασική προϋπόθεση για την επιτυχή εκτέλεση των καθηκόντων των συναδέλφων σε καιρούς γενικευμένης ανασφάλειας που επιτείνεται από την πανδημία.​​ 

Η μόνη σίγουρη μέθοδος για να κερδίσει η Τράπεζα το στοίχημα του μέλλοντος, είναι να αντιμετωπίσει θετικά τις προκλήσεις του παρόντος. Ήδη​​ ο Σύλλογός μας έχει συνεχή ενημέρωση από το σωματείο της​​ PDS​​ και​​ έχουμε εκφράσει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή μας,​​ ενώ​​ σε επικοινωνία μας​​ έχουμε ζητήσει από τη Διοίκηση της​​ Τράπεζας​​ να​​ προστατευτούν με κάθε τρόπο​​ οι συνάδελφοί​​ μας,​​ ανεξάρτητα αν είναι ή όχι τραπεζοϋπάλληλοι».​​ 

Πηγή : https://www.sofokleousin.gr