Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ: Υπογράφουμε το ψήφισμα, αντιδρούμε στην πώληση της εταιρείας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ: Υπογράφουμε το ψήφισμα, αντιδρούμε στην πώληση της εταιρείας

Υπόγραψε τώρα εδώ: https://www.change.org/p/ο-έλληνας-πρωθυπουργός-οχι-στο-ξεπούλημα-της-εθνικής-ασφαλιστικής/signatures/confirm?token=31c8325e-d57e-4636-8109-34be87b7231c

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ κλιμακώνει τον αγώνα του να παραμείνει ελληνική η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία της χώρας και να μη φύγουν τα κεφάλαιά της στο εξωτερικό. Eντείνοντας την πίεσή του προς την κυβέρνηση της ΝΔ και τη διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών, επισημαίνοντας το οικονομικό «έγκλημα» που διαπράττεται και ζητώντας τη συμπαράσταση όλων, με την υπογραφή τους στο  ηλεκτρονικό ψήφισμα που δημιούργησε στην πλατφόρμα change.org στη διεύθυνση

https://www.change.org/p/ο-έλληνας-πρωθυπουργός-οχι-στο-ξεπούλημα-της-εθνικής-ασφαλιστικής/signatures/confirm?token=31c8325e-d57e-4636-8109-34be87b7231c

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ διαχειρίζεται αποθεματικά άνω των 3,5 δισ. ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι τοποθετημένα στην εγχώρια αγορά.

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

Συνάδελφοι,

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε φαίνεται να εξελίσσονται οι τελευταίες πράξεις του δράματος της «Πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής». Προκειμένου να αποτρέψουμε την πώληση αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε τον Έλληνα Πρωθυπουργό να αναλάβει πρωτοβουλίες προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να ακυρωθεί η υποχρέωση πώλησης της Εταιρίας μας, δημιουργήσαμε ηλεκτρονικό ψήφισμα στην πλατφόρμα change.org. Σας καλούμε για άλλη μία φορά να δείξετε την ίδια δυναμική όπως σε όλες τις ενέργειες που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα για να αποτρέψουμε την πώληση της Εταιρίας μας. Ακολουθήστε τον σύνδεσμο και αφού ψηφίσετε, θα σας δοθεί η δυνατότητα να αναρτήσετε το ψήφισμα στον λογαριασμό σας στο Facebook και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Επίσης, δίνεται η δυνατότητα αποστολής του ψηφίσματος με e-mail.

Είναι σημαντικό να συγκεντρώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες υπογραφές.

Ας δείξουμε για άλλη μια φορά ότι στεκόμαστε απέναντι στην πώληση της Εταιρίας μας.

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΟΥ ΣΤΡΕΦΕΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

Υπέγραψε το ψήφισμα και δυνάμωσε τη φωνή μας!!!

Ανάρτησέ  το στα μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, twitter) και στείλε το με e-mail σε όσους περισσότερους μπορείς.

20 Νοεμβρίου 2020

Συναδελφικά,

Το Δ.Σ.

ΤΟ ΠΛΗΡΕΣ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ  

ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Εθνικής Ασφαλιστικής!

Απαιτούμε την άμεση πολιτική παρέμβαση και διακοπή της διαδικασίας πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής. Μια πώληση που μόνο ζημιά θα προκαλέσει στην Εθνική Τράπεζα, στους Έλληνες φορολογούμενους και στην Ελληνική οικονομία. Μια πώληση που αποτελεί προδοσία του οράματος των ιδρυτών της Εθνικής Τράπεζας και της Εθνικής Ασφαλιστικής. Αφού ο σκοπός των ιδρυτών ήταν ακριβώς αυτός, να μην φεύγουν τα κεφάλαια των Ελλήνων στο εξωτερικό αλλά να επενδύονται στην Ελλάδα. 

Διεκδικούμε τα αυτονόητα:  

Να παραμείνει Ελληνική η μεγαλύτερη Ασφαλιστική Εταιρία της χώρας και να συνεχίσει να αποτελεί θεμελιώδες στήριγμα για τους ασφαλισμένους, για την Εθνική Τράπεζα, για την Ελληνική κοινωνία και την Ελληνική οικονομία.  

Να μην χαριστεί με εξευτελιστικό αντίτιμο σε κανέναν! 

Να αναλάβει η κυβέρνηση τις ευθύνες της και να αποσύρει τη δέσμευσή της για την πώληση! 

Λέμε ΟΧΙ στον Αφελληνισμό της Ελληνικής Ασφαλιστικής αγοράς! 

Λέμε ΟΧΙ στην εκποίηση της Εθνικής Ασφαλιστικής! 

Λέμε ΟΧΙ στις πολιτικές επιλογές που είναι σε βάρος του Έλληνα πολίτη! 

ΣΥΝυπογράφουν: 

  1. Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής 
  2. Όλοι οι ασφαλισμένοι, εργαζόμενοι, ασφαλιστές, απλοί πολίτες 

Παρά τις επαναλαμβανόμενες προσπάθειες τόσο του Συλλόγου Υπαλλήλων Εθνικής Ασφαλιστικής, όσο και βουλευτών του Ελληνικού και Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς κάθε δυνατή κατεύθυνση: 

Ελληνική Βουλή 

(Επερώτηση Κινήματος Αλλαγής για την πώληση της Εθνικής ΑσφαλιστικήςΔελτίο Τύπου Λαϊκής Ενότητας: Όχι στο ξεπούλημα της Εθνικής Ασφαλιστικής)  

Ευρωκοινοβούλιο 

(Κατάθεση ερώτησης για την Εταιρία μας από τον Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ευρωβουλευτή Δημήτριο Παπαδημούλη και τον Ευρωβουλευτή Κωνσταντίνο ΑρβανίτηΚατάθεση ερώτησης για την Εταιρία μας από την Ευρωβουλευτή Μαρία ΣπυράκηΚατάθεση ερώτησης για την Εταιρία μας από τον Ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη)  

DgComp 

(Επιστολή του Συλλόγου προς την Ευρωπαϊκή ΈνωσηΗ απάντηση της DGComp στην από 17/9/2020 επιστολή του ΣυλλόγουΠαλαιότερη επιστολή του Συλλόγου και η απάντηση της DGCOMP)  

αλλά και τη μηνυτήρια αναφορά του Συλλόγου έναντι παντός υπευθύνου, που ηθελημένα ή άθελα βλάπτει τα συμφέροντα της Εθνικής Ασφαλιστικής και κατ’ επέκταση της ΕΤΕ και του Ελληνικού Δημοσίου, τις δεκάδες ανακοινώσεις και πολλές άλλες ενέργειες, που αποσκοπούν στη ματαίωση αυτής της εξελισσόμενης φαρσοκωμωδίας, ενέργειες που είναι γνωστές σε όλους όσους παρακολουθούν την τρέχουσα (4η στη σειρά) διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής, βρισκόμαστε ξανά στη δυσάρεστη θέση να παρακολουθούμε καθημερινά δημοσιεύματα: 

(Καθημερινή – Σήμερα η προσφορά του CVC για την Εθνική ΑσφαλιστικήΣτις Βρυξέλλες κρίνεται το deal για την Εθνική Ασφαλιστικήmononews – Ενα βήμα πιο κοντά CVC και ΕΤΕ για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

τα οποία κάνουν λόγο ότι εντός των επόμενων ημερών το Δ.Σ. της ΕΤΕ θα κληθεί να λάβει μια απόφαση σταθμό, για το παρόν και το μέλλον της Εθνικής Ασφαλιστικής. 

Μια απόφαση που, βάσει των δεδομένων που υπάρχουν σήμερα, μπορεί να είναι μόνο αρνητική. Τα δεδομένα αυτά είναι: 

Εν μέσω πανδημίας, τη στιγμή δηλαδή που η Ελληνική οικονομία δέχεται απανωτά χτυπήματα στην προσπάθεια της να αντιμετωπίσει τις συνέπειες της πανδημίας και με μια ύφεση που είναι προ των πυλών, θα γίνουμε μάρτυρες ακόμα μιας αποεπένδυσης από την Ελληνική οικονομία και σίγουρης φυγής κεφαλαίων στο εξωτερικό. Η Εθνική Ασφαλιστική διαχειρίζεται αποθεματικά άνω των 3,5 δισ. ευρώ, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι τοποθετημένα στην εγχώρια αγορά.  

Όπως μας δίδαξε η ιστορία της Αγροτικής Ασφαλιστικής (Δημοκρατία – Πώς οι Γερμανοί της ERGO παρέκαμψαν τα capital controlsΕρώτηση του Ποταμιού για την μεταφορά αποθεματικών της ΑΤΕ Ασφαλιστικής) είναι βέβαιο ότι μετά την πώληση της Εταιρίας μας σε επενδυτικό Fund, το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων αυτών θα φύγουν στο εξωτερικό. 

Αφελληνισμός της Ελληνικής Ασφαλιστικής αγοράς,: προχωρώντας στην πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής η πολιτεία χάνει ένα μεγάλο μέρος της δυνατότητας παρέμβασής στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά σε όφελος των καταναλωτών. Ας μην ξεχνάμε την περίπτωση της International Life (Καθημερινή – Στην Εθνική Ασφαλιστική 8.122 ασφαλιστήρια της International LifeNews 247 – Στην Εθνική Ασφαλιστική το χαρτοφυλάκιο της International Life AEAZ), στην οποία μόνη η Εθνική Ασφαλιστική, ανέλαβε να σηκώσει το βάρος και να διασφαλίσει το κύρος και την αξιοπιστία της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς παρέχοντας άμεσα ασφάλεια και σιγουριά στο σύνολο των ασφαλισμένων της Internatinonal Life με συμβόλαια Ζωής και Υγείας, όπως άλλωστε έχει πράξει και στο παρελθόν. 

Πολύ χαμηλό τίμημα, που δεν φτάνει ούτε στο μισό των Ιδίων Κεφαλαίων της Εθνικής Ασφαλιστικής που το  2019 έφτασαν τα 1 δις 62 εκατομμύρια ΕΥΡΩ (Πρώτο θέμα – Αποτελέσματα Εθνικής Ασφαλιστικής 2019Enikonomia – Αποτελέσματα Εθνικής Ασφαλιστικής για το 2019), ενώ σήμερα τα ίδια κεφάλαια ανέρχονται σε 1 δις 100 εκατομμύρια ΕΥΡΩ, χωρίς να υπολογίσουμε τη φήμη της Εταιρίας και τόσους άλλους παράγοντες, που συνυπολογίζονται στον σωστό προσδιορισμό της αξίας μιας επιχείρησης. Αν η Διοίκηση της ΕΤΕ προχωρήσει την πώληση με ένα τίμημα κοντά στα 460  εκ. ευρώ, τότε κανείς δεν θα μπορεί να μιλάει για μια συμφέρουσα πώληση αλλά για ένα ξεκάθαρο ξεπούλημα της μεγαλύτερης και ιστορικότερης Ελληνικής ασφαλιστικής Εταιρίας εν μέσω πανδημίας…

Για όλους τους παραπάνω λόγους, απαιτούμε από την Ελληνική Κυβέρνηση, η οποία και έχει δεσμευτεί προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, να σταματήσει να παίζει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, παραμένοντας αμέτοχη και να σταματήσει άμεσα αυτή την επιζήμια για τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου και της ΕΤΕ διαδικασία πώλησης με οποιοδήποτε μέσο. Πρέπει να απαιτήσει από τα Όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης την άρση της υποχρέωσης πώλησης. 

Αυτή η πενταετής δοκιμασία στην οποία υποβάλλεται η Εθνική Ασφαλιστική, προκειμένου να αντισταθμιστούν τα κεφάλαια που έλαβε η μητρική εταιρία ΕΤΕ για την ανακεφαλαιοποίηση της, εξαιτίας και μόνο του κουρέματος των Ελληνικών Ομολόγων, τα οποία κατείχε βοηθώντας την Ελληνική Οικονομία, είναι υπεραρκετή. Μέσα σε αυτή την πενταετία σταμάτησαν πολύ σημαντικά έργα για το μέλλον της Εταιρίας μας. Σημαντικές αποφάσεις αναβλήθηκαν. Η Εταιρία μας έγινε στόχος αθέμιτου ανταγωνισμού, που εκμεταλλεύτηκε την περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Δε χρειάζεται περισσότερη τιμωρία σε αυτή την Εταιρία, που επί σχεδόν 130 χρόνια παρέχει σιγουριά στους ασφαλισμένους της, κύρος στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά, ανιδιοτελή προσφορά στο κοινωνικό σύνολο μέσα από πληθώρα δράσεων. 

Φτάνει πια! 

Δεν αρκεί αυτή η τιμωρία στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης; (DgComp) 

Όμως, παρά όλες τις αντιξοότητες η Εθνική Ασφαλιστική στάθηκε όρθια, διατηρώντας την ηγετική της θέση αποκλειστικά και μόνο χάρη στις προσπάθειες των ανθρώπων της, των εργαζόμενων και των δικτύων πωλήσεων, αποδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο τις αντοχές της και τον ηγετικό της χαρακτήρα. Δε στάθηκε, όμως, απλά όρθια, αλλά πραγματοποίησε εντυπωσιακή κερδοφορία και έπιασε όλους τους στόχους που έθεσε το νέο ρυθμιστικό πλαίσιο. 

ΔΩΣΤΕ στην Εταιρία μας την ευκαιρία να συνεχίσει να προσφέρει στους ασφαλισμένους της, στην Ελλάδα και στους Έλληνες! 

Η ιστορία της και η προσφορά της το επιβάλουν. (βίντεο για την ιστορία της Εθνικής Ασφαλιστικής) 

Απαιτούμε την ακύρωση της υποχρέωσης πώλησης της Εταιρίας μας σήμερα! (βίντεο κατά της πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής) 

ΔΕΙΞΤΕ τουλάχιστον σεβασμό στους κόπους του Έλληνα φορολογούμενου, που από το υστέρημα του ανακεφαλαιοποιήθηκε τόσο η ΕΤΕ και κατά συνέπεια και η Εθνική Ασφαλιστική (Καθημερινή – 500 εκατ. για την Εθνική ΑσφαλιστικήΤο Βήμα – Φάκελος Ανακεφαλαιοποίησης Τραπεζώνiefimerida.gr – Αποδεσμεύονται 2,71 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση της Εθνικής Τράπεζας

ΔΕΝ μπορούν να χαριστούν οι κόποι των Ελλήνων σε κανένα Fund και σε καμία DgComp! 

Σταματήστε αυτό το οικονομικό και επιχειρηματικό έγκλημα τώρα!