ΠΟΣΠΕΡΤ: Χρήσιμοι εργοδοτικοί «ηλίθιοι» στην ΕΡΤ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΣΠΕΡΤ: Χρήσιμοι εργοδοτικοί «ηλίθιοι» στην ΕΡΤ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγ.Παρασκευή 18/11/2020

  • ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΑΛΙΓΚΑΡΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΠΑΡΙΣΤΆΝΟΥΝ ΤΟΥΣ «ΛΕΟΝΤΕΣ», ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΙΧΝΗ ΑΠΟ ΣΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΣΜΗ ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ

Κάθε φορά που κάποιο από τα σαλιγκάρια του εργοδοτικού συνδικαλισμού επιχειρεί να παραστήσει τον «λέοντα» χρησιμοποιώντας τα συνηθισμένα γκεμπελίστικα εργαλεία του θράσους, της ψευδολογίας, της παραχάραξης της ιστορίας και της λάσπης, ποντάροντας στην συλλογική αμνησία, μας έρχονται τα λόγια του Γκαίτε «Ο δειλός απειλεί όταν αισθάνεται ασφαλής». Μπορεί προς ώρας να νοιώθουν «ασφαλείς» με την αυτή τη βρώμικη «σύμπραξη», επειδή η διοίκηση τους αντιμετωπίζει ως εντολοδόχους της και τους μεταχειρίζεται σαν «χρήσιμους ηλίθιους», για τα συμφέροντα τους και εις βάρος των εργαζόμενων.

Μια «σύμπραξη» των σαλιγκαρο- λεόντων που θα υπάρχει μέχρι να εκπληρωθούν οι στόχοι της διοίκησης, όπως τους έχει καταγράψει από την αρχή το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη και αποτυπώνονται στο δήθεν επιχειρησιακό – στρατηγικό σχέδιο και στις πράξεις της.

Στόχοι που όπως έχουμε καταγγείλει εξυπηρετούν μόνο τα πορτοφόλια της ιεραρχίας και μερικών «αυλικών» και που φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με τους στόχους των εργαζόμενων που έχουμε δημόσια διακηρύξει και επανειλημμένα διεκδικήσει με παρεμβάσεις, απεργίες καταγγελίες κλπ.

Όταν π.χ δημοσιεύαμε ανακοινώσεις, καταγγελίες και κάναμε απεργίες για τα ένσημα της διετίας 2013- 2015 κι όχι της διετίας 12-13 που γράφουν οι ψευτο- «λέοντες» (που δεν είναι κάν διετία), για τα δεδουλευμένα της πρό του μαύρου περιόδου, για το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, για την υπογραφή ΣΣΕ, για την κατοχύρωση της αναβίωσης της σχέσης εργασίας με την υπογραφή σχετικής ΚΥΑ όπως προβλεπόταν από τον Ν. 4324/15, για την κάλυψη των λειτουργικών κενών με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για τις συνθήκες εργασίας, για τα χιλιάδες οφειλόμενα ρεπό, για την ασυδοσία στη διαχείριση των πόρων της ΕΡΤ, για τους κινδύνους να μετατραπεί η ΕΡΤ σε εταιρεία holding με ελάχιστους υπαλλήλους και χιλιάδες «ενοικιαζόμενους» εργαζόμενους, για την εκταμίευση από το αποθεματικό της ΕΡΤ και την κατάθεσή στην ΤΤΕ του ποσού που απαιτείται για την υλοποίηση της αναγκαίας ΚΥΑ συμψηφισμού που αφορά το εργασιακό παρόν και μέλλον των εργαζόμενων κλπ.

Εκείνοι παριστάνοντας τους ξερόλες και τους «προστάτες» της κάθε λογής εξουσίας, αποκρύπτοντας ξεδιαντροπα την ιδιοτελεια, που είναι κυριαρχο συστατικο του dna τους, αυτό δηλαδή που κάνουν και σήμερα, μας κατηγορούσαν ότι δήθεν παρασύραμε τον κόσμο σε απεργίες που θα μας δυσφήμιζαν και που δεν χρειάζονταν γιατί όπως έλεγαν «τα θέματα αυτά έχουν ήδη λυθεί πολιτικά».

Ξεχνούν ή για την ακρίβεια αποκρύπτουν με το θράσος που έχει ένας δειλός, ότι όλα αυτά δεν είναι λόγια που απλά χρησιμοποιούνται για να αντικρούσουμε τη συνεχιζόμενη εκ μέρους τους κακοήθεια και διασπαστική συμπεριφορά, αλλά γεγονότα και αλήθειες που έχουν καταγραφεί σε ανακοινώσεις , επιστολές, δημόσιες δράσεις και πρακτικά συνεδριάσεων Δ.Σ, τριμερών επίσημων συναντήσεων με φορείς , υπουργεία κλπ Στην προσπάθειά τους να πετάξουν λάσπη στον ανεμιστήρα, είναι ανερμάτιστοι, αμετροεπείς και παραλογίζονται, χάνοντας ακόμα και την ίδια τους τη σκέψη, μιλώντας για «δικαστικά πραξικοπήματα που εν τέλει τους … δικαίωσαν».

Εκεί είναι που εκτός από σάλια σε αυτή την ολισθηρή πορεία τους αφήνουν πίσω τους και οσμή «Μπογδάνου» ομολογώντας ότι τα «δικαστικά πραξικοπήματα» μπορούν να αποδώσουν τελικά και δικαιοσύνη.

Οι δράσεις της ΠΟΣΠΕΡΤ και των πρωτοβάθμιων σωματείων που συμμετέχουν ενεργά, ουσιαστικά και προς όφελος των εργαζομένων, σε όλες τις δημοκρατικές και κατασταστικά οριζόμενες και θεμελιακά αποδεκτές εξαρχής από όλους διαδικασίες της ομοσπονδίας μας, δεν μπήκαν ποτέ σε καραντίνα, ούτε αποκοιμηθήκαμε από το νανούρισμα της εκάστοτε διοίκησης και κυβέρνησης (αναφερόμαστε στην συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Δ.Σ της ομοσπονδίας μας που δεν ξέχασαν το συνδικαλιστικό τους καθήκον να εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εργαζομένων οι οποίοι τους ψήφισαν κι όχι στους πεμπτοφαλαγγίτες πρωταθλητές της κωλοτούμπας και εντολοδόχους διασπαστές της ενότητας του συνδικαλιστικού κινήματος).

Για τα σημερινά τεκταινόμενα στην ΕΡΤ ,. γι’ αυτά που έρχονται με νέα νομοσχέδια της κυβέρνησης, για ότι αφορά το συνδικαλιστικό κίνημα και τα επερχόμενα δεινά που θα ταλανίσουν τους εργαζόμενους, αλλά ακόμα και για τη μαύρη επέτειο της 7 Νοέμβρη ( ημερομηνία που μπήκαν τα ΜΑΤ στην ΕΡΤ) αλλά και της 17 Νοέμβρη ημέρα τιμής και μνήμης του αγώνα δημοκρατίας η σιωπή τους είναι εκκωφαντική. Δανειζόμενοι και παραφράζοντας αυτό που είπε χθές στη βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Ν. Καραθανασόπουλος απαντώντας σε ακροδεξιές χυδαιότητες , απαντούμε στους μισθοφόρους του εργοδοτικού συνδικαλισμού ότι « η μ@@@@ και η ανοησία έχει τα όριά της».

Τα επιχειρήματά σας ανταγωνίζονται σε θράσος και σε ψέμα ακόμα και εκείνα που χρησιμοποιεί το καθεστώς για να μας πείσει ότι εκτός από τη μάσκα μας …προστατεύει και το γκλόμπ.

Το ότι η ΠΟΣΠΕΡΤ και οι πρόεδροι των πρωτοβάθμιων σωματείων συναντήθηκαν με τον ειδικό εκκαθαριστή, παρουσία των νομικών συμβούλων και των δύο πλευρών, προκειμένου να διευκρινισθούν με σαφή και νομικά ορθό τρόπο όλα τα σκοτεινά σημεία που υπήρχαν στις διαδικασίες του εξωδικαστικού διακανονισμού, γεγονός που όπως γράψαμε και στη σχετική μας τότε ανακοίνωση επετεύχθη, εσείς αποπροσανατολίζοντας το θεωρείτε αιτία εξαιτίας της οποίας δήθεν «κόλλησε η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών 12 – 13», ενώ γνωρίζετε πολύ καλά και το κρύβετε , ποιοι πραγματικά ευθύνονται για αυτή την κωλυσιεργία. Δηλαδή μας λένε ότι θα έπρεπε οι συνάδελφοι να υπογράψουν το χαρτί που τους έδινε o ειδικός εκκαθαριστής, χωρίς να κάνουν όλα όσα έπρεπε, για τα οποία με ανακοίνωσή μας και για να προχωρήσει γρήγορα η διαδικασία, ενημερώσαμε έγκαιρα και υπεύθυνα. Να αφήναμε δηλαδή τους συναδέλφους να πιστεύουν στην πλάνη ότι μόνο με μια υπογραφή σε ένα κενό χαρτί θα ολοκληρωθεί η διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού και πως (όπως διέδιδαν από τον Αύγουστο στους διαδρόμους τα συμπράττοντα παπαγαλάκια της διοίκησης) «σε λίγες ημέρες θα δουν λεφτά στο πορτοφόλι τους».

Μέχρι στιγμής αλλων τα πορτοφόλια γεμίζουν κι όχι των εργαζόμενων. .

Σήμερα ενώ εμείς συνεχίζουμε να πιέζουμε και να διεκδικούμε με κάθε τρόπο λύσεις για να δοθούν τα δεδουλευμένα σε ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ, ανεξάρτητα αν έχουν κάνει αγωγή η όχι ή αν έχουν χάσει την πρωτόδικη αγωγή τους , έχοντας υπόψη τις σχετικές αντιρρήσεις του ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ του κράτους , εσείς αποκρύπτετε την αλήθεια σκόπιμα και φυσικά σαν γνήσιοι εργοδοτικοί δεν κάνετε τίποτα παρα κατασκευάζετε λάσπη και φτηνές δικαιολογίες. Είναι ανήθικο, χυδαίο και απάνθρωπο να παίζετε με τον πόνο των συναδέλφων μας, που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα ούτε καν στις στοιχειώδεις βιοτικές τους ανάγκες, με τους κατά τη διοίκηση «υψηλούς» μισθούς που παίρνουν! Το μόνο σας μέλημα είναι πως θα ξοφλήσετε γραμμάτια είτε στη διοίκηση είτε σε δικηγόρους που υπερασπίζονται την ιδιοτέλεια , τα επικοινωνιακά σας τερτίπια και τα συμφέροντα των συμπραττόντων κολλητών …

Αυτό που αξίζει σε όλους αυτούς τους σαλιγκαρόμορφους «λέοντες» του εργατοπατερισμού είναι η κατακραυγή και η περιφρόνηση. Αυτό που μας αξίζει είναι η ενότητα και η διεκδίκηση του δίκιου μας κι όχι η παράδοση στα ανύπαρκτα φιλάνθρωπα αισθήματα της εργοδοσίας και των αυλικών της.