Tέλος στην δήθεν εποχικότητα Φροντιστηρίων και ΚΞΓ βάζει το Υπ. Εργασίας μετά από ισχυρές πιέσεις της ΟΙΕΛΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Tέλος στην δήθεν εποχικότητα Φροντιστηρίων και ΚΞΓ βάζει το Υπ. Εργασίας μετά από ισχυρές πιέσεις της ΟΙΕΛΕ

Οπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΟΙΕΛΕ:

Ξεκάθαρη απάντηση σε αίτημα της ΟΙΕΛΕ σχετικά με την δήθεν εποχικότητα των Φροντιστηρίων και των Κέντρων Ξένων Γλωσσών έδωσε η Γενική Γραμματεία Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας. Το έγγραφο αυτό εκδόθηκε μετά από τις συνεχείς παρεμβάσεις της ΟΙΕΛΕ και την ισχυρή πίεση που ασκήθηκε στην Γενική Γραμματεία και στο Υπουργείο από τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας.

Στην απάντηση που υπογράφει η Γενική Γραμματέας Εργασίας κ. Στρατινάκη αναφέρεται ότι τα έκτακτα μέτρα που λήφθηκαν για τον κορονοϊό σε καμία περίπτωση δεν αλλάζουν την υφιστάμενη εργασιακή σχέση των εργαζομένων. Με βάση το ίδιο έγγραφο, γίνεται δεκτό ότι για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, μέχρι την ημερομηνία λήξης της σύμβασης υπάρχει δέσμευση τήρησης του συνόλου του χρόνου με την εξαίρεση της ύπαρξης σπουδαίου λόγου. Αναφέρουμε εδώ ότι κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 672 του Αστικού Κώδικα, όταν συντρέχει σπουδαίος λόγος, καθένα από τα μέρη έχει δικαίωμα σε κάθε περίπτωση να καταγγείλει οποτεδήποτε τη σύμβαση εργασίας χωρίς να τηρήσει κάποια προθεσμία.

Επομένως, καμία νόμιμη επίκληση οιασδήποτε εποχικότητας δεν μπορεί να γίνει από τους εργοδότες, οι οποίοι οφείλουν να σέβονται τη σύμβαση εργασίας για όλο το χρονικό διάστημα ισχύος της.