ΟΙΕΛΕ: Τα self tests αποκάλυψαν μαύρη εργασία στα ιδιωτικά σχολεία

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΙΕΛΕ: Τα self tests αποκάλυψαν μαύρη εργασία στα ιδιωτικά σχολεία

Η Ομοσπονδία αποδίδει την απουσία των ΑΜΚΑ από την πλατφόρμα σε «επιτήδειους» σχολάρχες που «κρύβουν» αδήλωτους εκπαιδευτικούς με την «ανοχή» του υπ. Παιδείας

Με αρκετά παράδοξα έχει ξεκινήσει η διάθεση των self test για μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικούς, καθώς η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας αυτή τη φορά φαίνεται να ξέχασαν τα ιδιωτικά σχολεία.

Δεν υπάρχουν τα ΑΜΚΑ των εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία στη πλατφόρμα καταγγέλλει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να προμηθευτούν τα self test, διότι τα ΑΜΚΑ τους είναι «κλειδωμένα».

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος τονίζει πως τα ΑΜΚΑ των εκπαιδευτικών δεν έχουν περαστεί ακόμα στο myschool.

Η Ομοσπονδία αποδίδει το φαινόμενο στο ότι κάποιοι «επιτήδειοι» σχολάρχες «κρύβουν» αδήλωτους εκπαιδευτικούς, αδήλωτα τμήματα κ.λπ. για λόγους φοροαποφυγής, με την «ανοχή» του υπουργείου Παιδείας.

«Θύματα όμως της προκλητικής ανοχής της ηγεσίας του Υπουργείου και της παραβατικής δραστηριότητας ορισμένων ιδιωτικών σχολείων είναι αυτή τη στιγμή η ζωή, η υγεία και η ασφάλεια χιλιάδων εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους και μελών της ευρύτερης κοινότητας» τονίζουν με νόημα οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί.

«Εμβρόντητοι δεκάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ενημερώνουν από το πρωί την Ομοσπονδία ότι, ενώ έσπευσαν να παραλάβουν τα self tests κορονοϊού από τα φαρμακεία, πληροφορούνταν πως δεν είναι δικαιούχοι, διότι τα ΑΜΚΑ τους είναι «κλειδωμένα» και δεν ανήκουν στους εκπαιδευτικούς που μπορούν να τα προμηθευτούν! Μετά από έρευνά μας, διαπιστώσαμε ότι η πλατφόρμα των self tests αντλεί τα ΑΜΚΑ των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από την πλατφόρμα του myschool» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Η Ομοσπονδία καταγγέλλει ότι ορισμένα ιδιωτικά σχολεία αντιμετωπίζουν τους εκπαιδευτικούς ως πολίτες β’ κατηγορίας και καλεί όσους δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν με self test να επικοινωνήσουν άμεσα με την Ομοσπονδία.

Επιπλέον, τονίζει πως αν δεν λυθεί το πρόβλημα, η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος θα κηρύξει απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα, 12/4, σε όσα ιδιωτικά σχολεία δεν προχωρήσουν στην καταχώριση των ΑΜΚΑ των εκπαιδευτικών στο myschool.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

Για μια ακόμη φορά, με ευθύνη της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας, ορισμένα ιδιωτικά σχολεία αντιμετωπίζουν τους συναδέλφους μας ως πολίτες β κατηγορίας και μάλιστα για ζήτημα που σχετίζεται με την υγεία και την ασφάλειά τους καθώς και με την ασφάλεια χιλιάδων μαθητών, γονέων και της ευρύτερης κοινότητας! Εμβρόντητοι δεκάδες ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ενημερώνουν από το πρωί την Ομοσπονδία ότι, ενώ έσπευσαν να παραλάβουν τα self tests κορονοϊού από τα φαρμακεία, πληροφορούνταν πως δεν είναι δικαιούχοι, διότι τα ΑΜΚΑ τους είναι «κλειδωμένα» και δεν ανήκουν στους εκπαιδευτικούς που μπορούν να τα προμηθευτούν! Μετά από έρευνά μας, διαπιστώσαμε ότι η πλατφόρμα των self tests αντλεί τα ΑΜΚΑ των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από την πλατφόρμα του myschool.

Δυστυχώς, όμως, λόγω της συνεννόησης της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας με τους σχολάρχες, υπάρχει «ανοχή» στον έλεγχο της ακρίβειας των στοιχείων που τα ιδιωτικά σχολεία καταχωρίζουν στο σύστημα (ο περίφημος έλεγχος νομιμότητας και όχι…σκοπιμότητας). Αυτό, βέβαια, γίνεται για να μπορούν να «κρύψουν» ορισμένοι επιτήδειοι σχολάρχες αδήλωτους εκπαιδευτικούς, αδήλωτα τμήματα κ.λπ. για λόγους φοροαποφυγής. Θύματα όμως της προκλητικής ανοχής της ηγεσίας του Υπουργείου και της παραβατικής δραστηριότητας ορισμένων ιδιωτικών σχολείων είναι αυτή τη στιγμή η ζωή, η υγεία και η ασφάλεια χιλιάδων εκπαιδευτικών, μαθητών και των οικογενειών τους και μελών της ευρύτερης κοινότητας.

Απαιτούμε άμεσα:

Να εκδοθεί εγκύκλιος οδηγία του Υπουργείου Παιδείας προς τα ιδιωτικά σχολεία, με την οποία θα δίδεται ρητή εντολή για καταχώριση των ΑΜΚΑ των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο myschool.

Να υπάρξει πρόβλεψη για την προμήθεια self tests για ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς που εργάζονται σε φροντιστήρια- Κέντρα Ξένων Γλωσσών, εάν αυτά ανοίξουν για μαθητές της ίδιας βαθμίδας ταυτόχρονα, να υπάρξει αντίστοιχη πρόβλεψη για το διοικητικό-βοηθητικό προσωπικό όλων των ιδιωτικών σχολικών μονάδων καθώς και αυτοί έρχονται σε επαφή με εκπαιδευτικούς και μαθητές (γραμματείς, οδηγοί και συνοδοί σχολικών λεωφορείων, καθαρίστριες, μάγειροι και τραπεζοκόμοι κ.λπ.).

Τέλος, ανακοινώνουμε ότι η ΟΙΕΛΕ θα κηρύξει απεργιακή κινητοποίηση τη Δευτέρα, 12/4, σε όσα ιδιωτικά σχολεία δεν προχωρήσουν άμεσα στην καταχώριση των ΑΜΚΑ των εκπαιδευτικών στο myschool. Κανείς ιδιωτικός εκπαιδευτικός δεν πρέπει να μπει σε σχολική τάξη, χωρίς να έχει υποβληθεί σε self test. Κανένα ιδιωτικό σχολείο του οποίου οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν υποβληθεί στον στοιχειώδη έλεγχο της υγείας τους δεν πρέπει να ανοίξει.

Παρακαλούνται οι συνάδελφοι που δεν μπόρεσαν να προμηθευτούν τα self tests λόγω “παγωμένου” ΑΜΚΑ, να επικοινωνήσουν με την ΟΙΕΛΕ για να μας δηλώσουν το σχολείο στο οποίο υπηρετούν είτε τηλεφωνικά είτε με e-mail (oieleomospondia@gmail.com) είτε με μήνυμα στην σελίδα στο Facebook.

πηγή