για την Έρευνα Εργασιακής Εμπειρίας της Εθνικής Τράπεζας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο για την Έρευνα Εργασιακής Εμπειρίας της Εθνικής Τράπεζας

Σύλλογος Εργαζομένων στην ETE προερχόμενων από την πρώην  ΕΘΝΟDATA

για την Έρευνα Εργασιακής Εμπειρίας της Εθνικής Τράπεζας

26/10/2020

Συναδέλφισσες – οι,

Το Σωματείο μας έκανε παρέμβαση προς τη Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού της Τράπεζας σχετικά με την «Έρευνα Εργασιακής Εμπειρίας της Εθνικής Τράπεζας» την οποία διεξάγει η τράπεζα μέσω ιδιωτικής εταιρείας. Μία  έρευνα με αντικείμενο την εργασιακή εμπειρία μπορεί να προσφέρει χρήσιμα και αξιοποιήσιμα συμπεράσματα, να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει εδραιωμένες αντιλήψεις και απόψεις για τη λειτουργία της τράπεζας. Παραμένει όμως απαράβατη προϋπόθεση η εξασφάλιση της ανωνυμίας των συμμετεχόντων και ο αποκλεισμός συσχέτισης του ερωτώμενου  με τις απαντήσεις του. Διαφορετικά τα ευρήματα της όποιας έρευνας έχουν χαμηλή επιστημονική αξία και δεν αποτελούν ασφαλή αποτύπωση της γνώμης των συμμετεχόντων.

Η έρευνα διεξάγεται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας και παρά τις περί αντιθέτου διαβεβαιώσεις από τον κ. ΒΓΔ Ανθρωπίνου Δυναμικού δεν είναι τεχνικά ανέφικτο να υπάρξει συσχέτιση του ερωτώμενου με τις απαντήσεις. Επομένως είναι απολύτως εύλογη η ανησυχία των συναδέλφων και συναδελφισσών για τον κίνδυνο στοχοποίησης τους λόγω μη αρεστών απαντήσεων. Άλλωστε αυτός ο κίνδυνος στοχοποίησης είναι ο λόγος που ως σωματείο δεν αποκαλύπτουμε ποτέ και για κανένα λόγο τις πηγές των καταγγελιών που φθάνουν σε μας αλλά επιλέγουμε πάντα να παρουσιάζουμε το πρόβλημα και όχι τον καταγγέλοντα.

Περιμένουμε από την Τράπεζα να σεβαστεί και να τηρήσει τις δεσμεύσεις της περί εμπιστευτικότητας ώστε η έκφραση γνώμης, όποια και αν είναι αυτή να μην έχει αντίκτυπο στην επαγγελματική ζωή των ερωτώμενων.

Τονίζουμε επίσης ότι η συμμετοχή στην έρευνα είναι προαιρετική καιεπομένως δεν θα έπρεπε να υπάρχουν οι συνεχείς οχλήσεις για συμπλήρωση του ερωτηματολογίου και η υποχρέωση αποστολής επιβεβαιωτικού email ότι ολοκληρώθηκε η συμπλήρωση του.

Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε ότι οι εργαζόμενοι με την εγγραφή τους σε σωματεία έχουν επιλέξει τους εκπροσώπους τους μέσω των οποίων επιθυμούν να επικοινωνούν τις απόψεις του προς την Διοίκηση.

Το Δ.Σ.

fb: https://www.facebook.com/SyllogosErgazomenonStinEthnodata/posts/3821228827898905