ΠΟΘΑ: Δυναμική διάθεση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΘΑ: Δυναμική διάθεση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων
  • Με δυναμική διάθεση για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και αποφασισμένοι για συνέχιση του αγώνα τους, οι άνθρωποι του Πολιτισμού συναντήθηκαν τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου στο θέατρο ΒΕΜΠΟ, όπου πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας – Θεάματος Ακροάματος με τη συμμετοχή των εκπροσώπων των πρωτοβάθμιων σωματείων και συνεργαζόμενων οργανώσεων και φορέων.

Σε μια τετράωρη συνέλευση συζητήθηκαν οι διεκδικήσεις του κλάδου στη νέα πραγματικότητα, που βιώνουμε τους τελευταίους 7 μήνες λόγω της πανδημίας όπως η ασφαλής εργασία με σταθερά υγειονομικά πρωτόκολλα,  άμεσα μέτρα στήριξης όσων δεν θα απασχοληθούν, ένταξη όλων των ανέργων στο πλήρες προστατευτικό πλαίσιο (πχ. αναστολή ληξιπρόθεσμων οφειλών, απαγόρευση διακοπής ρεύματος κλπ), πλήρης αποζημίωση στους εργαζόμενους και στους δημιουργούς για τις εκδηλώσεις που ακυρώθηκαν, ασφαλιστική ικανότητα για όλους, μείωση στα 25 ένσημα του ορίου για το ταμείο ανεργίας και επέκταση του ταμείου ανεργίας όσων λήγει μέσα στην κρίση, επιδότηση όλων των μακροχρόνια ανέργων, μείωση των αναγκαίων προϋποθέσεων του εποχικού επιδόματος, εξασφάλιση πνευματικών και συγγενικών δικαιωμάτων στην αναπαραγωγή ψηφιακού υλικού (live streaming), δωρεάν test Covid 19 για όλους τους εργαζομένους καθώς  και ενιαία αύξηση της επιδότησης του Πολιτισμού μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.

Από τη Γενική Συνέλευση της ΠΟΘΑ τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου

Παράλληλα στην πρώτη γραμμή των διεκδικήσεων είναι η υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να κατοχυρωθούν τα εργασιακά δικαιώματα και να αμβλυνθούν οι χρόνιες παθογένειες του χώρου.

  • Για το επόμενο διάστημα προγραμματίζεται κινητοποίηση στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών διαμαρτυρόμενοι για την περαιτέρω ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας για την ανάδειξη της εργοδοτικής αυθαιρεσίας. Στη Στέγη Γραμμάτων του Ιδρύματος Ωνάση, ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων  πέρασε από απευθείας συμβάσεις με το Ίδρυμα σε τρίτη εταιρία (εργολαβική) με πολύ χειρότερες εργασιακές σχέσεις.

Τέλος θα οργανωθεί κινητοποίηση στις 5 Νοεμβρίου με αιτήματα σχετικά με την προστασία του κλάδου για τη χειμερινή περίοδο.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΠΟΘΑ:

ΕΔΩ το ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ