Σωματεία ΛΑΡΚΟ: Διεκδικούμε τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ για τη διασφάλιση όλων των
θέσεων εργασίας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σωματεία ΛΑΡΚΟ: Διεκδικούμε τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ για τη διασφάλιση όλων των
θέσεων εργασίας
  • Σήμερα Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2020 τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων της ΛΑΡΚΟ πραγματοποίησαν κοινή συνεδρίαση στο χώρο του εργοστασίου της Λάρυμνας.

Παίρνοντας υπόψη τα δεδομένα ότι:
• Η κυβέρνηση μέσα στον Οκτώβριο θα προχωρήσει στους διαγωνισμούς εκποίησης της ΛΑΡΚΟ χωρίς να δεσμεύεται για τη συνέχιση της λειτουργίας της και για τις
θέσεις εργασίας.
• H κυβέρνηση προχωρά στη δημιουργία «κοινωνικού ταμείου» για να απολύσει όλους τους εργαζομένους.
• Η λειτουργία της ΛΑΡΚΟ με την εικόνα που έχουν οι εργαζόμενοι σταματά το πολύ μέχρι τέλος του έτους.

Αποφάσισαν ομόφωνα:Την προκήρυξη απεργίας στις 17 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Σάββατο και την πραγματοποίηση απεργιακής συγκέντρωσης την ίδια μέρα στις 11:00 το πρωί στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας.


Μέσα από την πολιτική της κυβέρνησης να προχωρήσει την ιδιωτικοποίηση – εκποίησητης ΛΑΡΚΟ πάνω από 1.200 εργαζόμενοι πετιούνται στο δρόμο. Μετά από 56 χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας η ΛΑΡΚΟ για πρώτη φορά μπαίνει στο κίνδυνο του οριστικού κλεισίματος.


Καλούμε τη τοπική κοινωνία γύρω από το εργοστάσιο, γύρω από τα μεταλλεία, όλους τους εργαζόμενους σε όλους τους νομούς της Στερεάς, τα σωματεία και τους φορείς όλης της χώρας, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με όλα τα μέσα στον αγώνα που κάνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και στη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.


Δηλώνουμε ότι έξω από τις εργασίες μας, είτε αυτή είναι στο εργοστάσιο, είτε στα Μεταλλεία, είτε στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ, θα μας βγάλουν μονάχα νεκρούς.


Διεκδικούμε τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ για τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας.


Εμείς εμμένουμε στις θέσεις μας όπως αυτές έχουν κατατεθεί επίσημα στην Βουλή των Ελλήνων.


Καλούμε την Πολιτική Ηγεσία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων

Μέχρι τότε Όλοι στον αγώνα
Τα ΔΣ των Σωματείων