ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη συνδικαλιστική δίωξη – μετάθεση της Προέδρου του ΣΥΔΑΠΤΤ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ: Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη συνδικαλιστική δίωξη – μετάθεση της Προέδρου του ΣΥΔΑΠΤΤ

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ

Αθήνα, 23 Σεπτεμβρίου 2020

Καταγγέλλουμε απερίφραστα τη συνδικαλιστική δίωξη με τη μετάθεση της προέδρου του σωματείου ΣΥΔΑΠΤΤ

Το σωματείο ΣΥ.ΔΑ.Π.Τ.Τ. (Σύλλογος Δανειζομένου Προσωπικού Τραπεζικού Τομέα) δίνει φωνή και διεκδικεί τα δικαιώματα εκατοντάδων εργολαβικών τραπεζοϋπάλληλων. Παρά τις μικρές του δυνάμεις τολμά να ζητά το αυτονόητο, ίση μεταχείριση για όλους τους εργαζόμενους, εφαρμογή κοινών υγειονομικών μέτρων προστασίας για εργολαβικούς και τακτικό προσωπικό στις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρείες. Και αυτό δεν θα μπορούσε να περάσει έτσι ….

Ο εργοδότης, ή μάλλον οι εργοδότες – τράπεζα και εργολάβος – αποφάσισαν χωρίς καμιά δικαιολογία, τη μετάθεση της Προέδρου του σωματείου από την Τράπεζα στην έδρα της εταιρείας. Η Πρόεδρος απομακρύνεται από τον φυσικό χώρο εργασίας της αφού στη συγκεκριμένη διεύθυνση εργάζεται τα τελευταία 13 χρόνια. Απομακρύνεται επίσης από τον φυσικό της χώρο ως πρόεδρος ενός σωματείου αφού στον χώρο εργάζεται το 99% των περίπου 200 εργολαβικών είναι μέλη του Σωματείου. Δεν υπάρχει επιχειρησιακή ανάγκη που να επιβάλλει αυτή την μετάθεση, γεγονός που αποδεικνύεται από το ότι 23 ημέρες μετά την έναρξή της ακόμα δεν έχουν ανατεθεί καθήκοντα της νέας θέσης στην συνάδελφο! Αντίθετα στην υπηρεσία -Διεύθυνση Καρτών –  στην οποία δούλευε ο όγκος δουλειάς είναι πολύ μεγάλος δεδομένης της αύξησης των ηλεκτρονικών συναλλαγών με κάρτες και λόγω πανδημίας.

Τα σχέδια ακόμα μεγαλύτερης ευελιξίας στους χώρους δουλειάς, όπως προβλέπονται και στο πόνημα της επιτροπής Πισσαρίδη πρέπει να μπουν όσο γίνεται πιο σύντομα σε εφαρμογή και για αυτό πρέπει να απομακρυνθεί κάθε πιθανό εμπόδιο! Σωματεία που υψώνουν τη φωνή τους και απαιτούν να γίνουν καταρχάς γνωστές οι συνθήκες εργασίας των εργολαβικών εργαζομένων, των εργαζόμενων σε τηλεφωνικά κέντρα, καθαριστριών, φυλάκων, κλπ. αλλά και να τηρείται η εργατική νομοθεσία δεν γίνονται ανεκτά!

Ο αγώνας του ΣΥΔΑΠΤΤ θα πρέπει να στηριχθεί από όλα τα συνδικάτα, αυτό που συμβαίνει είναι ο προπομπός των επιθέσεων που θα δεχτούν οι εργαζόμενοι στο επόμενο διάστημα, επιθέσεις που ήδη προαναγγέλλει και διαφημίζει η κυβέρνηση.

Στηρίζουμε με κάθε μέσο το αίτημά για ανάκληση της μετάθεσης της προέδρου και καταγγέλλουμε απερίφραστα τις προσπάθειες φίμωσης και διάλυσης σωματείων.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ