ΠΟΕ: Να ακυρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις των εταιρειών ενέργειας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΠΟΕ: Να ακυρωθούν οι ιδιωτικοποιήσεις των εταιρειών ενέργειας

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας (ΠΟΕ), σε ανακοίνωσή της, εκφράζει την κατηγορηματική αντίθεσή της στα προβλεπόμενα στο σχέδιο νόμου «Απελευθέρωση Αγοράς Ενέργειας, εκσυγχρονισμός της ΔΕΗ, ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ και στήριξη των ΑΠΕ», αναφέροντας:
Το αφήγημα των «μνημονιακών δεσμεύσεων» για τη δικαιολόγηση των εγκληματικών πολιτικών των Ιδιωτικοποιήσεων των Εταιρειών Ενέργειας, οι οποίες είναι στρατηγικής σημασίας, διαδέχτηκε το αφήγημα της Κυβέρνησης της ΝΔ περί «ελεύθερου ανταγωνισμού, μεταρρυθμίσεων, λιγότερο κράτος κ.λ.π».
Με το νέο αυτό αφήγημα η Κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να αιτιολογήσει την επιλογή της να εκχωρήσει όλες τις Εταιρείες Ενέργειας και τον ενεργειακό πλούτο της χώρας.
Εταιρείες που διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο και στην εξωτερική πολιτική της χώρας , καθιστώντας την έως και σήμερα ενεργειακό κόμβο, αναβαθμίζοντας παράλληλα τη γεωστρατηγική της θέση .
Με την κατάθεση του Νομοσχεδίου για τη πώληση ΔΕΗ και ΔΕΠΑ, η Κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων τόσο με τις Ιδιωτικοποιήσεις όσο και με την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, στη λογική ότι είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την αύξηση των κερδών των μελλοντικών “επενδυτών” .
Η ΠΟΕ με τα Σωματεία Μέλη της και τους εργαζόμενους του Κλάδου συνεχίζει τον αγώνα για την:
· Ακύρωση των Ιδιωτικοποιήσεων.
· Διαφύλαξη των εργασιακών δικαιωμάτων.
· Μονιμοποίηση των συναδέλφων που απασχολούνται μέσω εταιρειών εργολάβων ή με Δελτία Παροχής Υπηρεσιών και απευθείας απασχόλησή τους από τις επιχειρήσεις με ταυτόχρονη αναγνώριση της πραγματικής τους προϋπηρεσίας.
· Προάσπιση των εργασιακών, ασφαλιστικών δικαιωμάτων και των θέσεων εργασίας.
· Διαφύλαξη του κοινωνικού χαρακτήρα της Ενέργειας.
Με ενότητα συνεχίζουμε τον αγώνα ενάντια στα αντιλαϊκά σχέδια και τις μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης για την εκχώρηση της Δημόσιας Περιουσίας.