Να ακυρωθεί η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ ζητά το ΕΚΘ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Να ακυρωθεί η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ ζητά το ΕΚΘ

Τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) και στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και την πώληση του 50,1% των μετοχών της, εκφράζει η διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης (ΕΚΘ) και ζητά την ακύρωση της διάθεσης του ποσοστού και τη διατήρηση της άσκησης του μάνατζμεντ από το δημόσιο.

Η ανακοίνωση του ΕΚΘ

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Θεσσαλονίκης εκφράζει τη συμπαράσταση της στους εργαζόμενους των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) και στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούν εκφράζοντας την αντίθεση τους στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και την πώληση του 50,1% των μετοχών της, που όπως όλα δείχνουν μπαίνει στην τελική ευθεία.

Το Ε.Κ.Θ., μαζί με τους εργαζόμενους στα ΕΛΠΕ, όλοι μαζί, ζητάμε την ακύρωση της πώλησης του ποσοστού που κατέχει το Δημόσιο και τη διατήρηση της άσκησης του μάνατζμεντ του ομίλου ΕΛΠΕ από την πλευρά του δημοσίου, τη διαφύλαξη του κοινωνικού χαρακτήρα της ενέργειας και την προάσπιση των ασφαλιστικών και των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Τα πρώτα θύματα της ιδιωτικοποίησης των ΕΛΠΕ, θα είναι οι 1500  εργολαβικοί εργαζόμενοι καθώς θα οδηγηθούν στο δρόμο, με την κυβέρνηση και τη διοίκηση της εταιρείας, αντί να δρομολογεί λύσεις στην κατεύθυνση της μονιμοποίησης τους, καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, επιλέγει τη σιωπή απέναντι στο ερώτημα, για το τι θα γίνει την επόμενη ημέρα για τους εργολαβικούς εργαζόμενους, την ώρα που οι ίδιοι και οι οικογένειες τους βυθίζονται στην αβεβαιότητα.

Δηλώνουμε την αντίθεση μας στην πώληση των ΕΛΠΕ και τασσόμαστε με τους εργαζόμενους στους απεργιακούς τους αγώνες που συνεχίζονται σήμερα για 6η ημέρα, ενώ από αύριο προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες 48ώρες απεργίες. Όλοι μαζί στη  μάχη, μέχρι την τελική δικαίωση.

Αναδημοσίευση από makthes.gr