Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διυλιστήρια Ασπροπύργου ΕΛΠΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα διυλιστήρια Ασπροπύργου ΕΛΠΕ

Τρίτη 12/7/2022, 8:00 π.μ.

Όχι στις συνδικαλιστικές διώξεις

ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ/ΓΣΕΕ

Δελτίο Τύπου

Καλούμε του εργαζόμενους και τις εργαζόμενες να συμμετέχουν δυναμικά την Τρίτη 12/07/2022 στις 8:00 πμ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα Διυλιστήρια των ΕΛΠΕ στον Ασπρόπυργο (Ελληνικά Πετρέλαια Ασπροπύργου ΒΕΑ – Χάρτες Google).

Τη συγκέντρωση καλεί το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών προκηρύσσοντας παράλληλα τρίωρη στάση εργασίας από τις 8:00 πμ μέχρι τις 11:00 πμ με αφορμή την δίωξη του συναδέλφου Θεόφραστου Βαμβουρέλλη. Καλούν επίσης με ανακοινώσεις στήριξης το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας, ο Σύνδεσμος Εργαζομένων ΑΣΠΡΟΦΟΣ, το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος καιτο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Δυτικής Αττικής.

Η Διοίκηση των ΕΛΠΕ δείχνει το πιο σκληρό της πρόσωπο απέναντι στους εργαζόμενους. Μεταξύ πολλών άλλων, κρατάει σε ομηρεία εκατοντάδες εργολαβικούς εργαζόμενους, με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις και πενιχρά δικαιώματα, τους απολύει όποτε θέλει, προχωράει σε παράνομες και καταχρηστικές απολύσεις εργαζόμενων με Συμβάσεις Αορίστου Χρόνου και αρνείται να υπογράψει συλλογική σύμβαση με επιχειρησιακά σωματεία.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που η Ακρίβεια και το ράλι τιμών στην Ενέργεια χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα και τα ΕΛΠΕ βγάζουν υπερκέρδη, εκμεταλλευόμενα τα μεγάλα περιθώρια διύλισης, στις πλάτες του ελληνικού λαού.

Τελευταίο θύμα της αντεργατικής και αντικοινωνικής πολιτικής της Διοίκησης του Ομίλου είναι η πειθαρχική δίωξη στο συνάδελφο Θεόφραστο Βαμβουρέλλη, με ενεργή συνδικαλιστική και κοινωνική δράση, που είναι και στέλεχος της παράταξής μας. Η Διοίκηση των ΕΛΠΕ αφού πρώτα έστησε την πειθαρχική δίωξη με σαθρό κατηγορητήριο, αποφάσισε να επιβάλει εξοντωτική ποινή προσωρινής απόλυσης 20 ημερών στο συναγωνιστή εργαζόμενο, ποινή δυσανάλογα μεγάλη σε σχέση με τα υποτιθέμενα πειθαρχικά παραπτώματα τα οποία προσάπτουν στο συνάδελφο καθώς και να του διακόψει τη Σύμβαση. Η εποχή των στημένων δικαστηρίων έχει παρέλθει προ πολλού, αυτό πρέπει να το γνωρίζουν καλά εκεί στα ΕΛΠΕ. Κάτω τα χέρια από τους συναγωνιστές.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φέρει ακέραια την ευθύνη μαζί με τη Διοίκηση των ΕΛΠΕ για όλα όσα συμβαίνουμε. Καλούμε τα Συνδικάτα σε αγωνιστική κινητοποίηση.

Απαιτούμε:

-Δημόσιο έλεγχο στα ΕΛΠΕ και διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας

-Πλαφόν στις τιμές των καυσίμων και έλεγχο στα υπερκέρδη των διυλιστηρίων

-Απαρέγκλιτη τήρηση της εργατικής νομοθεσίας και προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων

-Άμεση ανάκληση κάθε πειθαρχικής δίωξης και αποκατάσταση της αδικίας σε βάρος του συναγωνιστή εργαζόμενου.