Μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στα ΕΛΠΕ, (video)

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στα ΕΛΠΕ, (video)

Σήμερα Τρίτη 12/7, προχωρήσαμε σε μαζική κινητοποίηση έξω από το Διυλιστήριο Ασπροπύργου των ΕΛΠΕ για να δηλώσουμε την συμπαράστασή μας στο συνάδελφο Θεόφραστο Βαμβουρέλλη που έχει προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας για βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας και να κάνουμε ξεκάθαρο ότι δεν θα επιτρέψουμε καμία εκδικητική συμπεριφορά από τη διοίκηση της εταιρείας.

Σε συνέχεια της στημένης πειθαρχικής δίωξης ενάντια στο συνάδελφο Θ.Β., όπου και του αφαιρέθηκε χωρίς αιτιολόγηση η άσκηση των καθηκόντων που προβλέπει η θέση του, η Διοίκηση των ΕΛΠΕ με μία εμφανώς στημένη διαδικασία και σαθρό κατηγορητήριο επέβαλε στο συνάδελφο ποινή προσωρινής απόλυσης 20 εργάσιμων ημερών και του έκοψε τη σύμβαση δανεισμού από την ΕΚΟ στα ΕΛΠΕ.

Είναι εμφανές ότι ενοχλούν  τη διοίκηση των ΕΛΠΕ η πολιτική και συνδικαλιστική δράση του συναδέλφου ενώ παρόμοια πρακτική έχει ακολουθηθεί στο παρελθόν και σε άλλους συναδέλφους.

Σε μία περίοδο που η ακρίβεια και οι υπερκοστολογήσεις στην ενέργεια χτυπάνε το λαϊκό εισόδημα, τα ΕΛΠΕ βγάζουν υπερκέρδη στις πλάτες της κοινωνίας και την ίδια ώρα στρέφονται ενάντια στους εργαζόμενούς τους.

 Τη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας κάλεσε το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (ΣΜΤ) και στήριξαν με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών ή/και καλέσματα το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας (ΠΟΕ), το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΑΒ, που υφίσταται σκληρές διώξεις, η Ομοσπονδία Σωματείων Μεταφορών Ελλάδος (ΟΣΜΕ), το Σωματείο Εργαζομένων ΜΟΤΟΡΟΙΛ, ο Σύνδεσμος Εργαζομένων ΑΣΠΡΟΦΟΣ, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΤΕΕ, ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΥΤΠΕ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ), Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιατρικών Επισκεπτών Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων-Κλάδων (ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ), Ομοσπονδία Ηλεκτρολόγων, Εργατικό Κέντρο Πειραιά, εκπρόσωποι εργαζόμενοι από τη ΛΑΡΚΟ και τα Ναυπηγεία.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν τα μέλη της Διοίκησης ΓΣΕΕ Νίκος Φωτόπουλος, Θεμιστοκλής Αμπλάς, Θάνος Βασιλόπουλος, Μανώλης Μπεμπένης καθώς επίσης και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα(τομεάρχης εργασίας ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ), Βίτσας Δημήτρης (Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ) και Τσίπρας Γιώργος (βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.).

Το μήνυμα που εκπέμπει η σημερινή μαζική συγκέντρωση είναι η προτροπή προς τη διοίκηση των ΕΛΠΕ να ανακαλέσει τις πειθαρχικές διώξεις πριν να είναι αργά, πριν συνδεθούν οριστικά και αμετάκλητα με τον αντεργατικό όλεθρο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ήδη σήμερα, τα ΕΛΠΕ αποτέλεσαν το σημείο συνάντησης μιας σειράς αγωνιζόμενων κλάδων.

Έπεται συνέχεια …