Εργαζόμενοι Δ.Περιστερίου: Η δημοτική αρχή αρνείται να δώσει το επίδομα ΒΑΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργαζόμενοι Δ.Περιστερίου: Η δημοτική αρχή αρνείται να δώσει το επίδομα ΒΑΕ

 

Την στάση της δημοτικής αρχής Περιστερίου, η οποία αρνείται να δώσει το επίδομα ΒΑΕ, σε εργαζόμενους του δήμου που το δικαιούνται, καταγγέλλει με ανακοίνωση της, η Σωματειακή Επιτροπή του δήμου.

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τους, σημειώνουν:

«Από τις αρχές Σεπτέμβρη που εκδόθηκε η απόφαση για την επέκταση του επιδόματος ΒΑΕ και σε άλλες ειδικότητες η Σωματειακή Επιτροπή μερίμνησε, δημοσιοποίησε τόσο το άρθρο 98 του νόμου 4483, όσο και τις διευκρινιστικές εγκυκλίους που αφορούν την ένταξη δεκάδων εργαζομένων στο αμαξοστάσιο του δήμου καθώς και σε άλλες δομές και υπηρεσίες.

Η Σωματειακή επιτροπή επιδίωξε και έκανε αλλεπάλληλες συναντήσεις κυρίως με την αντιδήμαρχο καθαριότητας και περιβάλλοντος, έγιναν επίσης δυο παρεμβάσεις σε δημοτικά συμβούλια . Έγινε προσπάθεια συνάντησης και με το δήμαρχο όπου δεν υλοποιήθηκε ποτέ, αποφεύγοντας να δώσει έστω και μια απάντηση στην διεκδίκηση των εργαζομένων.

Εξ αρχής από το Σεπτέμβρη παρ όλο που η στάση της δημοτικής αρχής ήταν ότι θα δοθεί το επίδομα, δεν θα το χάσει κανείς και μάλιστα με αναδρομική ισχύ.

Στα μέσα Δεκεμβρίου αντιπρόσωπος της διοίκησης αναγκάστηκε να απαντήσει στους ίδιους τους εργαζόμενους αφού έκαναν στάση από τη εργασία τους μέχρι να πάρουν συγκεκριμένη απάντηση, ψευδώς ανάγγειλε στους εργαζομένους ότι ήδη έστειλε την κατάσταση των δικαιούχων στο γραφείο προσωπικού.

Φτάνοντας παραμονές του νέου έτους η διοίκηση του δήμου αρνείται να δώσει το επίδομα ΒΑΕ στους εργαζόμενους του πράσινου, τους ελαιοχρωματιστές, τους υπαλλήλους στο χώρου του γκαράζ κ.α. δίνοντας στους νόμους δική της ερμηνεία, φθάνοντας σε σημείο στο δημοτικό συμβούλιο να επικαλείται οτι δεν το δικαιούνται οι υπάλληλοι στο γκαράζ γιατί δεν υπάρχει σταθμός μεταφόρτωσης στο αμαξοστάσιο.

Καλούμε τους εργαζόμενους:

-Να βγάλουν τα συμπεράσματα τους όσο για την δημοτική αρχή, όσο και για τη σιωπηλή στάση της πλειοψηφίας του συλλόγου Συνδικαλιστική Ανατροπή (πρώην ΠΑΣΚΕ)

-Να πρωτοστατήσουν στην διεκδίκηση για το επίδομα ΒΑΕ γιατί κανείς δεν μας το χάρισε είναι κατάκτηση σκληρών αγώνων».

ΠΗΓΗ: aftodioikisi.gr