ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΕ: όχι στην εργολαβοποίηση της εργασίας μας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΕ: όχι στην εργολαβοποίηση της εργασίας μας

Μια από τις μεγαλύτερες πολιτικές νίκες της κυβέρνησης του Σύριζα, που αφορά στην εργασιακή κανονικότητα και σταθερότητα χιλιάδων εργαζομένων, δικαιώνεται από το ΣτΕ, το οποίο κρίνει ότι είναι πλήρως συμβατή με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο η νομοθεσία για την ανάθεση των υπηρεσιών καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης των Νοσοκομείων και όλου του δημόσιου τομέα σε εργαζόμενους και όχι εργολάβους. Έτσι, πλέον, ανοίγει επίσημα ο δρόμος σε όλα τα Νοσοκομεία της Επικράτειας για την ολοκλήρωση της σύναψης συμβάσεων εργασίας, που θα εξοικονομήσουν δημοσιονομικούς πόρους και θα διασφαλίσουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτούς τους πολύπαθους τομείς.

Την ίδια ώρα, ο υπερκερδοφόρος ΟΤΕ ανακοινώνει την παραχώρηση του έργου της φυσικής ασφάλειας σε εργολάβους και κατ’ επέκταση την απόλυση των συναδέλφων/ισσών που εργάζονται στου συγκεκριμένο τομέα (είχε προηγηθεί ο τομέας καθαριότητας). Η επίθεση αυτή δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, αλλά αποτελεί συνέχεια της πολιτικής της Διοίκησης του ΟΤΕ, που στοχεύει στην αύξηση της κερδοφορίας μέσω της μείωσης του μισθολογικού κόστους και της συρρίκνωσης  των κεκτημένων εργασιακών μας δικαιωμάτων. Ακολουθεί δε, ο λειτουργικός διαχωρισμός της εταιρείας, που αγγίζει όλο το τεχνικό προσωπικό, το οποίο πρόκειται να μεταφερθεί σε θυγατρική (?) και ακολουθεί η Εξυπηρέτηση Πελατών και ποιος ξέρει άραγε τι άλλο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εργασιακή κανονικότητα.

Το συνδικαλιστικό κίνημα, με τις πλειοψηφίες των ΔΑΚΕ- ΠΑΣΚ(Ενωτικό), για μια ακόμα φορά παρακολουθεί τις εξελίξεις ασθμαίνοντας, αδυνατώντας να παίξει καθοριστικό ρόλο ανάσχεσης του κατακερματισμού της εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων του Ομίλου.

Είναι φυσικό όταν διακηρυκτικά και εν τοις πράγμασι υποστηρίζεις τα όμορα κόμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟ(Κιναλ), τα οποία πιστά στις ιδέες του νεοφιλελευθερισμού προώθησαν επί δεκαετίες αυτές τις πρακτικές, να έρθει η μέρα που ο κατακερματισμός και η υποτίμηση της εργασίας θα χτυπήσει και τη δική σου πόρτα. Αλλά τότε είναι αργά.

Καλούμε τους εργαζόμενους/ες να μην υποκύψουν στις πιέσεις της Διοίκησης για άλλη μια «επιτυχημένη»- για ποιους άραγε;- εθελούσια και ενωμένοι/ες να  υπερασπιστούν τους/τις συναδέλφους/ισσες που βάλλονται, με κάθε δημοκρατικό μέσο που διαθέτουν.

                             
                                          ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΕ ΑΘΗΝΑΣ