ΣΥΔΑΠΤΤ: Εμείς στηρίζουμε το δικαίωμα στην εργασία

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΥΔΑΠΤΤ: Εμείς στηρίζουμε το δικαίωμα στην εργασία

Συνάδελφοι, -ισσες,

Το καλοκαίρι του 2017 το σωματείο μας είχε προκηρύξει 48ωρη απεργία, διαμαρτυρόμενο για τη λεγόμενη αναδιάρθρωση της Υπηρεσίας Ελέγχου Συναλλαγών και Διαχείρισης Εξουσιοδοτήσεων (Fraud). Για τη κίνησή μας αυτή και τη περιφρούρηση της απεργίας μας στο κτίριο της Διεύθυνσης Καρτών και Καταναλωτικών Δανείων είχαμε λοιδωρηθεί και  κατηγορηθεί ότι δεν σεβόμαστε το δικαίωμα στην εργασία. Παρά τη μεγάλη συμμετοχή των συναδέλφων και συναδελφισσών στον δίκαιο αγώνα μας και την επιτυχή του έκβαση όσο αφορά τα εργασιακά αιτήματα μας, κάποιοι αμφισβήτησαν τις προθέσεις του Συλλόγου μας να αγωνιστεί για να διασώσει τα εργασιακά μας δικαιώματα αλλά και να εξασφαλίσει την ομαλή λειτουργία ενός τόσο κρίσιμου τμήματος.

Το 2017,  εν μέσω θερινής περιόδου, υλοποιήθηκε η απόφαση αναδιάρθρωσης και τριχοτόμησης της Υπηρεσίας Ελέγχου Συναλλαγών, και τελικά οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες που υπηρετούσαν εκεί – όλοι μέσω τρίτων εταιρειών εκτός από τον προϊστάμενο – αντικαταστάθηκαν. Νέοι συνάδελφοι με εκπαίδευση μόλις ενός μήνα κλήθηκαν να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις του τμήματος.

Στην από 19/7/2017 επιστολή μας προς την εκπρόσωπο του ΤΧΣ (Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας), κα Ιπλιξιάν γράφαμε: «Ανησυχούμε βαθύτατα για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας του τμήματος, επισημαίνουμε ότι οι δυσλειτουργίες στο συγκεκριμένο τμήμα συνεπάγονται σοβαρή απώλεια εσόδων για την τράπεζα. Ακόμα σοβαρός είναι ο κίνδυνος να τρωθεί το κύρος και να πληγεί η αξιοπιστία της Τράπεζας προς τους πελάτες της.» Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει απάντηση στην παραπάνω επιστολή.

Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και πάλι τα «μικρά» Σωματεία των Εργαζομένων ΕΤΕ πρώην Εθνοdata, του Προσωπικού της π. Εθνοκάρτας και των Συνταξιούχων της Εθνοκάρτας που στήριξαν έμπρακτα τον αγώνα μας ακόμα και με 3ωρες στάσεις εργασίας.

  • Αν είχε ακουστεί τότε η φωνή του Σωματείου θα είχαν ίσως αποφευχθεί τα γεγονότα των τελευταίων ημερών που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τη φήμη της Τράπεζας.
  • Αν είχε διαβαστεί με τη προσήκουσα προσοχή η παραπάνω επιστολή θα είχαν ίσως προληφθεί οι δυσάρεστες παρενέργειες τους.

Οι συνάδελφοι και συναδέλφισσες μέλη του Σωματείου μας στηρίζουμε ενεργά τη Τράπεζα μέσα από τον καθημερινό μας μόχθο, καταθέτουμε εδώ το καλύτερο κομμάτι του εαυτού μας αλλά και είμαστε σε θέση να εξασφαλίσουμε την σύννομη λειτουργία της Τράπεζας, η οποία να υπηρετεί το γενικότερο συμφέρον της κοινωνίας. Και όλα αυτά χωρίς τα έξτρα μπόνους και αποζημιώσεις των χιλιάδων ευρώ αλλά με μισθούς 400 ή 600 ευρώ.

Ζητάμε την άμεση έναρξη διαλόγου και διαπραγμάτευσης της Διοίκησης της Τράπεζας με τους εκπροσώπους του Συλλόγου μας.

Ζητάμε τον σεβασμό του δικαιώματος συνδικαλιστικής ελευθερίας για όλους τους ενοικιαζόμενους- εργολαβικούς εργαζόμενους.

Το Δ.Σ.