Ο Μπακογιάννης παραχωρεί τον λόφο του Στρέφη σε εταιρία real estate

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ο Μπακογιάννης παραχωρεί τον λόφο του Στρέφη σε εταιρία real estate

Σε μια προκλητική απόφαση προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων στη συνεδρίασή του την Δευτέρα 18/1 σχετικά με την διαχείριση του λόφου του Στρέφη.


Με ψήφους των παρατάξεων Μπακογιάννη και Βουλγαράκη, ενός συμβούλου του Π. Γερουλάνου και ενός συμβούλου της ΧΑ, η Δημοτική Αρχή προχώρησε σε φωτογραφική παραχώρηση κερδοσκοπικού χαρακτήρα στην ιδιωτική εταιρεία real estate PRODEA Investments και μάλιστα δια μέσου της παραπλανητικής συμμετοχής στο πρόγραμμα «Υιοθέτησε την πόλη σου». Πρόκειται για μια εταιρεία που έχει στο χαρτοφυλάκιο της περισσότερα από 50 ακίνητα στο κέντρο της Αθήνας και ειδικά στο εμπορικό τρίγωνο.

Η εταιρεία αποφάσισε να «υιοθετήσει τον λόφο του Στρέφη» -φυσικά με το αζημίωτο- και η δημοτική αρχή της τον παραχώρησε. Είναι απολύτως φανερό ότι για την PRODEA Investments η επιλογή για παρεμβάσεις στον λόφο αποτελούν επένδυση με χρήματα των δημοτών για την κατασκευή του συνολικού έργου, που στοχεύει να της αποφέρουν μεγάλα κέρδη από την εκμετάλλευση ακινήτων στην γύρω περιοχή.

Συνοπτικά, η εταιρία PRODEA Investments παρέχει δωρεάν μελέτη αξίας 1εκ€ στον Δήμο Αθηναίων για την ανάπλαση του Λόφου του Στρέφη. Με αυτή τη μελέτη και την αποδοχή της από την Δημοτική αρχή, ο Δήμος αναλαμβάνει να υλοποιήσει το έργο με δικά του κονδύλια και η PRODEA υποδεικνύει τις ακριβείς παρεμβάσεις ακόμα και σε υλικοτεχνικά θέματα, δεσμεύοντας τον ακόμα και για τα υλικά, αντιβαίνοντας έτσι τη νομοθεσία περί δημοσίων τεχνικών έργων.

Η PRODEA έχει ένα σαφές πλάνο ανάπλασης της περιοχής προς όφελος της, καθώς κατέχει μεγάλο αριθμό ακινήτων, όπως ήδη αναφέραμε σε προηγούμενη παράγραφο, ενώ δραστηριοποιείται στον χώρο της βραχυχρόνιας μίσθωσης. Με την δωρεά αυτή, αναπλάθει την περιοχή όπως ακριβώς την θέλει για να μπορέσει να αξιοποιείσαι το χαρτοφυλάκιο της μετατρέποντας τα ακίνητα της σε καταλύματα βραχυχρόνια μίσθωσης μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης.

Επίσης, η PRODEA Investments ζητά και η δημοτική αρχή αποδέχεται ότι οι υπηρεσίες του δήμου και του κράτους οφείλουν να την εξυπηρετούν άμεσα, σε χρόνους ρεκόρ πέντε ημερών για εγκρίσεις, άδειες.

πηγή