Μπακογιάννης: Με ενθουσιασμό θα ψήφιζα το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μπακογιάννης: Με ενθουσιασμό θα ψήφιζα το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

Την αμέριστη στήριξή του στο χουντικής εμπνεύσεως νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, που πλήττει στον πυρήνα του το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι, εξέφρασε σήμερα ο δήμαρχος Αθηναίων, δηλώνοντας μάλιστα ότι θα το ψήφιζε με ενθουσιασμό!

Χαρακτηριστικά, ο κ. Μπακογιάννης δήλωσε από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ:

«Με ενθουσιασμό θα ψήφιζα το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις», συμπληρώνοντας ότι δεν θεωρεί ότι περιορίζεται το δικαίωμα του συνέρχεσθαι και προσθέτοντας «δεν μπορούν να διαδηλώσουν στον Μεγάλο Περίπατο»;

Η δήλωσή του αυτή ωστόσο, δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Κι αυτό γιατί ο κ. Μπακογιάννης δεν θέλει διαμαρτυρίες για το δαπανηρότατο φιάσκο που οδήγησε την Αθήνα σε αισθητική υποβάθμιση και τους κατοίκους της σε ταλαιπωρία. Κι εκείνος, όπως και η κυβέρνηση, δεν θέλουν την κοινωνική αντιπολίτευση. Έτσι, η δημοτική αρχή θα μπορεί ανενόχλητη να συνεχίσει την εγκατάσταση αντίστοιχων έργων, που φυσικά θα πληρώνει ο λαός.

Όμως, η σημερινή του δήλωση, καθιστά πια σαφή τον σκοπό αυτού του νομοσχεδίου: Να φιμωθεί η κοινωνική αντίδραση και να μην υπάρξει διαμαρτυρία για όλα όσα έρχονται τόσο σε επίπεδο κεντρικής διοίκησης, όσο και σε επίπεδο αυτοδιοίκησης.

rosa.gr