Το ΑΠΕ σε ρόλο γραφείου Τύπου μιας ιδιωτικής εταιρείας: η περίπτωση της ACS

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Το ΑΠΕ σε ρόλο γραφείου Τύπου μιας ιδιωτικής εταιρείας: η περίπτωση της ACS

Τάσος Τσακίρογλου – εφσυν

Το κρατικό πρακτορείο Ειδήσεων μας έχει συνηθίσει σε πολλά. Σήμερα όμως ξεπέρασε τον εαυτό του. Και αυτό γιατί μάθαμε πως εκτός από τις περίφημες «πηγές» των κομμάτων, των οργανώσεων και των μεγάλων δημόσιων Οργανισμών – ελληνικών και ξένων – υπάρχουν και «πηγές» ιδιωτικών εταιρειών, την άποψη των οποίων μας γνωστοποιεί το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Και εξηγούμαι: Είναι γνωστό ότι την τελευταία περίοδο του λοκντάουν υπάρχουν χιλιάδες παράπονα και καταγγελίες στον Συνήγορο του Καταναλωτή για μεγάλες καθυστερήσεις και ασυνέπεια των ιδιωτικών εταιρειών, αλλά και των ΕΛΤΑ, στις παραδόσεις παραγγελιών ηλεκτρονικού εμπορίου. Υπάρχουν περιπτώσεις καθυστέρησης ακόμα και εβδομάδων, χωρίς οι καταναλωτές να μπορούν να βγάλουν άκρη για το τι συμβαίνει με την παραγγελία τους.

Σήμερα, λοιπόν, το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέλαβε εργολαβικά να «ξεπλύνει» μια ιδιωτική εταιρεία και συγκεκριμένα την ACS, του απελθόντος προέδρου του ΣΕΒ, Θεόδωρου Φέσσα. Επικαλείται μάλιστα «πηγές» της εταιρείας, οι οποίες χρησιμοποιούν κάθε είδους δικαιολογία για να εκλογικεύσουν την ασυνέπεια και τις καθυστερήσεις. Αυτό το κείμενο διακινήθηκε «αμάσητο» χθες από πάρα πολλά σάιτς, κυρίως οικονομικά, προκειμένου να δικαιολογηθεί η συγκεκριμένη εταιρεία. Ίσως αυτό να είναι ανεκτό, αφού και αυτά τα ΜΜΕ είναι ιδιωτικά και μάλιστα με περίοπτες θέσεις στη λίστα Πέτσα.

Αυτό που είναι απαράδεκτο και μη ανεκτό είναι η διανομή αυτού του κειμένου μέσω του κρατικού πρακτορείου ειδήσεων, το οποίο πληρώνουν οι Έλληνες φορολογούμενοι. Και παλαιότερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ είχε υποπέσει σε παρόμοιο ατόπημα, με «διαφήμιση» ιδιωτικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στο Ελληνικό. Αυτά είναι τα νέα (νεοφιλελεύθερα για την ακρίβεια) ήθη.

Ο τίτλος του «τηλεγραφήματος» προς τους συνδρομητές του ΑΠΕ-ΜΠΕ; «Η κατάσταση στο κλάδο των ταχυμεταφορών την περίοδο της πανδημίας – Η περίπτωση της ACS». Γιατί λοιπόν η ACS ως ειδική περίπτωση; Γιατί το πρακτορείο λειτουργεί σαν πλυντήριο για ιδιωτικές εταιρείες; Και μάλιστα μεγαλοεπιχειρηματιών, όπως του κ. Φέσσα;

Και φυσικά δεν είναι σύμπτωση ότι παρόμοιο θέμα φιλοξένησε και η ΕΡΤ1 στο πρωινό της πρόγραμμα. Τυχαίο; Δεν νομίζω