Παρέμβαση ΣΕΤΤΕΑ στο κατάστημα ACS Αργυρούπολης-Αλίμου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παρέμβαση ΣΕΤΤΕΑ στο κατάστημα ACS Αργυρούπολης-Αλίμου

ΑΘΗΝΑ 17/2/21 – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΕΤΤΕΑ:

Την προηγούμενη εβδομάδα στο κατάστημα ACS Αργυρούπολης-Αλίμου υπήρξε βεβαιωμένο κρούσμα covid-19. Ενημερωθήκαμε ότι ο εργοδότης δεν έκανε τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να γίνουν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.

Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου το σωματείο μας πραγματοποίησε παρέμβαση στο κατάστημα όπου διαπιστώσαμε ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι δεν γνώριζαν καν την ύπαρξη κρούσματος.

Έπειτα από την ενημέρωση που κάναμε στους συναδέλφους , απευθυνθήκαμε στην υπεύθυνη του καταστήματος και τονίσαμε την ανάγκη ώστε να γίνουν άμεσα rapid τεστ.

Την ίδια μέρα τελικά έκαναν όλοι οι εργαζόμενοι, όπου ευτυχώς δεν υπήρξε άλλο κρούσμα. Ήταν κάτι που έπρεπε να είχε γίνει αμέσως ώστε να διασφαλιστεί η υγεία και η ασφάλεια των συναδέλφων.

Δυστυχώς όμως κατά την παρέμβαση στο κατάστημα διαπιστώθηκε επίσης ότι ο χώρος είναι παντελώς ακατάλληλος(εξωτερικές χημικές τουαλέτες και εξωτερική βρύση με λάστιχο) αφού δεν πληρεί τους όρους για την ασφάλεια και την υγεία των εργαζομένων,, κάτι που επίσης θέσαμε στην υπεύθυνη του καταστήματος.

Μας ενημέρωσε ότι είναι θέμα που θα λυθεί άμεσα με την εγκατάσταση του καταστήματος σε άλλο χώρο. Αναμένουμε λοιπόν ώστε σύντομα να λήξει και αυτό το ζήτημα, αλλιώς θα προβούμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες αφού ήδη μετράμε μια εβδομάδα από την παρέμβαση μας.

Απαιτούμε τεστ ανά δύο βδομάδες σε όλους τους χώρους εργασίας

Να τοποθετηθούν επίσημα με ανακοίνωση όλες οι εταιρίες για παράδοση-παραλαβή μόνο στις εισόδους των κτηρίων

Για οποιαδήποτε εργοδοτική αυθαιρεσία απευθυνθείτε άμεσα στο σωματείο μας