Καταγγελίες για «πάρτι» εργοδοτών στην Πάτρα: Απειλούν ελεγκτές της επιθεώρησης εργασίας

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Καταγγελίες για «πάρτι» εργοδοτών στην Πάτρα: Απειλούν ελεγκτές της επιθεώρησης εργασίας

Σε σκηνικό ζούγκλας παραπέμπουν τα όσα εκτυλίσσονται εν μέσω κορονοϊού το τελευταίο διάστημα στην αγορά εργασίας σε επίπεδο Πάτρας, καθώς μερίδα εργοδοτών – επιχειρηματιών, δεν διατάζει να απειλεί και να κινείται ακόμα και με άγριες διαθέσεις σε βάρος ελεγκτών της επιθεώρησης εργασίας, όταν αυτοί μεταβαίνουν στην επιχείρηση για να πραγματοποιήσουν έλεγχο.
Σε άλλες περιπτώσεις επιχειρηματίες έχουν βάλει «έμπιστους» υπαλλήλους τους , να παίξουν το ρόλο του «φόβητρου» κινούμενοι αυτοί αντί για τον εργοδότη τους απειλητικά κατά των ελεγκτών.
Ήδη σε γνώση των αρμοδίων αρχών έχουν τεθεί τρία περιστατικά, στα οποία ελεγκτές δέχθηκαν απειλές όταν πήγαν να κάνουν ελέγχους και τις επόμενες ημέρες αναμένονται αποκαλύψεις.

Περιμένουν «τρικ» με το δώρο του Πάσχα
Την ίδια ώρα έντονος προβληματισμός επικρατεί τόσο στην επιθεώρηση, όσο και στο Εργατικό Κέντρο της Αχαϊκής πρωτεύουσας, μετά την ύπαρξη αναφορών και ανώνυμων καταγγελιών, για «παιχνίδια» από μερίδα επιχειρήσεων, οι οποίες καταβάλουν το δώρο του Πάσχα – η προθεσμία λήγει σήμερα – αλλά έχουν εκδηλώσει την πρόθεση προς τους εργαζόμενους τους πως θα τους το παρακρατήσουν σταδιακά από το μισθό.

Πηγή: 3pointmagazine