Εργατική Διαφορά στο ΣΕΠΕ Ν. Ιωνίας: βάζουμε φραγμό στην εργοδοτική αυθαιρεσία

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εργατική Διαφορά στο ΣΕΠΕ Ν. Ιωνίας: βάζουμε φραγμό στην εργοδοτική αυθαιρεσία

Δελτίο Τύπου


Σήμερα το πρωί, Παρασκευή 9/6, αντιπροσωπεία του ΕΜΕΙΣ-ΑΡΚΙ με επικεφάλής το Γενικό Γραμματέα της ΓΣΕΕ σ. Νίκο Φωτόπουλο πήγε στην Επιθεώρηση Εργασίας Νέας Ιωνίας για την επίλυση εργατικής διαφοράς συναδέλφου μηχανικού με τη θυγατρική της Helleniq Energy, ΕΚΟ ΑΒΕΕ. Έξω από την Επιθεώρηση είχε κληθεί συγκέντρωση συμπαράστασης από το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών με τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας και του ΤΕΕ.

Η εταιρεία στην συζήτηση της εργατικής διαφοράς ακολούθησε μονότονα τη γραμμή ότι ήταν δύσκολο να βρεθεί θέση εργασίας σε έναν Όμιλο 3500 εργαζομένων με κέρδη 1 δισ. μόνο φέτος για διάστημα δύο ετών που βρίσκονταν σε επαγγελματική απομόνωση σε εργαζόμενο ηλεκτρολόγο μηχανικό με δύο μεταπτυχιακά!

Το επιχείρημα αυτό αποδείχτηκε έωλο από τα πρώτα λεπτά της συζήτησης και στο τέλος η Επιθεώρηση ζήτησε από την εταιρεία να καταθέσει έγκαιρα περιγραφή θέσης και καθηκόντων στο συνάδελφο. Η υπόθεση του συναδέλφου αγκαλιάζει μεγάλο πλήθος εργαζομένων που βιώνουν καθημερινά τις συνέπειες του Νόμου Χατζηδάκη, την περιθωριοποίηση και το bullying με στόχο την παραίτηση.

Σε αυτές τις κοινωνικές συνθήκες ο αγώνας για επαγρύπνηση και συμμετοχή στα σωματεία είναι αναγκαίος όσο ποτέ! Συσπειρωνόμαστε στα σωματεία και συμπαραστεκόμαστε όλοι απέναντι στην εργοδοτική αυθαιρεσία που άνθισε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια. Ο αγώνας για καλύτερες συνθήκες εργασίας και αμοιβές είναι διαρκής!