Μ.Κουρουτός: Δεν μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μ.Κουρουτός: Δεν μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά
  • Δεν μπορεί να λειτουργήσουν τάξεις έστω με 20 μαθητές, δεν μπορούν να ελεγχθούν παιδιά στο διάλειμμα, σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, η Γ΄ Λυκείου πρέπει πράγματι να προετοιμαστεί για τις Πανελλαδικές, αλλά για τις υπόλοιπες τάξεις είναι θέατρο του παραλόγου να διακινδυνεύεται ότι έχει επιτευχθεί ως τώρα σε μία επικοινωνιακή προσπάθεια «επιστροφής στην κανονικότητα», τόνισε o πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μιχάλης Κουρουτός μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο.

Συμφωνώ για την Γ΄ Λυκείου, εφόσον προγραμματίστηκαν οι Πανελλαδικές και πρέπει να γίνουν, πρέπει και τα παιδιά να έρθουν στο φυσικό τους περιβάλλον με προσοχή, να προετοιμαστούν, είπε ο κ. Κουρουτός, αλλά για τις άλλες τάξεις, είναι θέατρο του παραλόγου, είναι αδιανόητο το πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία για 10-15 ημέρες. Κάτω από ποιες συνθήκες σε Γυμνάσια και Λύκεια; Να δείξουμε ότι μπαίνουμε στην κανονικότητα; Είναι παράλογο και λάθος -και ίσως έχει επιπτώσεις τεράστιες που δεν αναλογίζεται κανείς. Τα παιδιά δεν θα κερδίσουν τίποτα και κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα ολόκληρη η προσπάθεια που έγινε μέχρι τώρα στο πρωταρχικό θέμα της Υγείας. Όποιοι το αποφάσισαν, το αποφάσισαν για επικοινωνιακούς λόγους και μόνο. Δεν μπορούμε να παίζουμε, ούτε με τα παιδιά ούτε με την κοινωνία ούτε με την Υγεία.

Δεν μπορούν να ανοίξουν τα σχολεία, δημόσια και ιδιωτικά, υπογράμμισε ο κ. Κουρουτός, όχι με 25, 26, 27, αλλά ακόμα και με 20 παιδιά στην τάξη, είναι αδύνατο να τα ελέγξεις στο διάλειμμα. Δεν είναι δυνατόν να συμβεί. Μπορεί το απόγευμα να ακούσουμε διάφορα για να εξωραΐσουν την κατάσταση, αλλά δεν μπορούν να δρομολογήσουν ομαλές εξελίξεις με άνοιγμα των σχολείων.

Εξάλλου ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχουν υπάρξει πιέσεις από μεγάλα ιδιωτικά σχολεία, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η καταβολή των διδάκτρων από τους γονείς, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά «μπροστά στο κέρδος δεν υπολογίζουν τίποτα» κάποιοι από τους ιδιοκτήτες. Σήμερα τα πράγματα λειτουργούν αρκετά καλά, έχουμε μπει σε έναν ρυθμό στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση ακριβώς για να αποφύγουμε ακρότητες όπως αυτές, για επικοινωνιακούς λόγους να διακινδυνεύουμε την υγεία. Είναι λάθος να έχει δεχθεί η κυβέρνηση πιέσεις για να ανοίξει τα σχολεία, αλλά μπορεί και αυτό να συμβαίνει.

Ο κ. Κουρουτός αναφέρθηκε και στις δύσκολες στιγμές που έρχονται για τους εργαζόμενους, που οφείλουν να είναι ενωμένοι, «γροθιά», να αντιμετωπίσουν αυτές τις δυσκολίες, όπως είπε. Στην περίπτωση των ιδιωτικών σχολείων, θύμισε ότι ο στόχος των εργοδοτών ήταν να ενταχθούν όλοι οι εργαζόμενοι στην ΕΡΓΑΝΗ, να κερδίσουν όπως σε κάθε κρίση. Ορθώσαμε ανάστημα και μπήκαμε εμπόδιο σε αυτές τις επιδιώξεις. Και τα καταφέραμε στα ιδιωτικά σχολεία, ενώ αρκετά καλά και στα φροντιστήρια και τα κέντρα ξένων γλωσσών, όπως ανέφερε.