24ωρη απεργία στη Cyta Hellas

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο 24ωρη απεργία στη Cyta Hellas

Καθολική συμμετοχή είχε η 24ωρη απεργία στην οποία προχώρησαν οι εργαζόμενοι της CYTA Hellas, οι οποίοι μετά την εξαγορά της εταιρείας από τη Vodafone ανησυχούν για τις θέσεις εργασίας και το μέλλον τους. Μεγάλη συμμετοχή υπήρξε και στις απεργιακές φρουρές στα κεντρικά κτίρια σε Αθήνα – Λ. Αλεξάνδρας, Μεταμόρφωση Αττικής – και Θεσσαλονίκη ενώ κλειστά παρέμειναν και πολλά καταστήματα της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι έμαθαν για τη πώληση από ΜΜΕ αφού δεν προηγήθηκε κανενός είδους διαβούλευση πριν την εξαγορά Όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι , παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των εκπροσώπων τους για ενημέρωση σχετικά με την διασφάλιση των θέσεων εργασίας, τους όρους και τις συνθήκες αυτών στο νέο εργοδότη δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση από την διοίκηση.

Ο χώρος των τηλεπικοινωνιών αποτελεί έναν ιδιαίτερα επικερδή κλάδο, καθώς οι εταιρείες αποκομίζουν κέρδη εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο ενώ την ίδια στιγμή μειώνουν τους μισθούς και αυξάνουν την πίεση στην  εργασίας.

Η Διοίκηση θα πρέπει να υποχρεωθεί να προσέλθει σε διαπραγμάτευση ως οφείλει, να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας  και να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων όπως προβλέπεται για τις περιπτώσεις μεταβίβασης επιχειρήσεων.