Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλει μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις στα ιδιωτικά σχολεία

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλει μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις στα ιδιωτικά σχολεία
  • Τι καταγγέλλει η ΟΙΕΛΕ

Μαίνεται η ανομία στα ιδιωτικά σχολεία της Θεσσαλίας, όπου οι εκπαιδευτικοί βιώνουν εργασιακή κόλαση με υποχρεωτικές, απλήρωτες υπερωρίες, συνοδείες σχολικών λεωφορείων κ.λπ., ενώ οι απογευματινές δράσεις δεν δηλώνονται, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί η μαύρη εργασία και η φοροδιαφυγή.

Η ΟΙΕΛΕ, ανταποκρινόμενη στις απεγνωσμένες εκκλήσεις των εκπαιδευτικών που προσπαθούν να βρουν υπό καθεστώς τρομοκρατίας να εργαστούν με στοιχειώδεις όρους αξιοπρέπειας, προέβη σε καταγγελίες προς τα θεσμικά όργανα των υπουργείων Παιδείας και Εργασίας στην περιοχή. Ενώ οι παρεμβάσεις των υπηρεσιών του ΣΕΠΕ ήταν άμεσες, δυστυχώς ακόμη αναμένουμε ανάλογες ενέργειες διακρίβωσης διαπιστωμένων παρανομιών και έναρξης της πειθαρχικής διερεύνησης εναντίον όσων παραβιάζουν τον νόμο.

Το πλέον ανησυχητικό, όπως ενημέρωσαν εκπαιδευτικοί, είναι ότι διακινούνται τις τελευταίες ημέρες προς υπογραφή από τους εκπαιδευτικούς παρασυμβάσεις με περίεργους όρους, που καταστρατηγούν το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο για την εκπαίδευση και αναφέρονται στην εργατική νομοθεσία, εκφράζοντας τους μύχιους πόθους συγκεκριμένης μερίδας ιδιοκτητών, που επιχειρούν λυσσαλέα να μεταφερθεί η εποπτεία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών στο υπουργείο Εργασίας! 

Η ΟΙΕΛΕ επισημαίνει στους εκπαιδευτικούς να μην υπογράφουν καμία σύμβαση που τους χορηγείται από το σχολείο, καθώς το μόνο νόμιμο έγγραφο που έχει ισχύ για τις εργασιακές σχέσεις τους είναι το διοριστήριο του υπουργείου Παιδείας.