Μπορεί ένας πρωθυπουργός να πολιτεύεται τόσο φθηνά; – του Πάνου Κορφιάτη

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μπορεί ένας πρωθυπουργός να πολιτεύεται τόσο φθηνά; – του Πάνου Κορφιάτη

Ο κ. Μητσοτάκης στην συζήτηση της Παρασκευής για τα εργασιακά απαντώντας στην κριτική για το ΣΕΠΕ είπε :»Τρίτο ψέμα: Διατείνεται η αξιωματική αντιπολίτευση ότι τάχα υποβαθμίστηκε η Επιθεώρηση Εργασίας και έτσι ανθεί η παραβατικότητα στην αγορά εργασίας. Η αλήθεια είναι ότι το 2ο εξάμηνο του 2019 έγιναν 1.000 έλεγχοι περισσότεροι.» Και κατέθεσε το σχετικό έγγραφο, με το απαραίτητο ύφος, για τα πρακτικά.
Τι κατέθεσε όμως στα πρακτικά; Ένα έγγραφο για τον ΕΦΚΑ και όχι το ΣΕΠΕ. Και έδωσε έτσι ο ίδιος τα πειστήρια της διάψευσης του.
Είτε παραπλανήμενος από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου εργασίας που έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια είτε σκόπιμα, στήριξε το επιχείρημα του σε ένα ψέμα. Πίστευε μάλλον ότι κανείς δεν θα έμπαινε στο κόπο να το ελέγξει. Έτσι έχει συνηθίσει άλλωστε.
Η αλήθεια παρά το ότι δεν βολεύει την κυβέρνηση δεν κρύβεται. Και αυτό γιατί πέρα από τους αριθμούς και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι δυστυχώς ζουν καθημερινά τι σήμαινει ξήλωμα της εργατικής νομοθεσίας και αδρανοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών. Και αξίζουν πολλά περισσότερα από την κατάφωρη κοροϊδία.

efka-mits

*Ο Πάνος Κορφιάτης είναι πρώην Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Από ανάρτηση στο Facebook του Panos Korfiatis