Διεξεγωγή 10ου Συνεδρίου ΠΟΙΕΦΣΕΚ: 15-16 Φεβρουαρίου

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διεξεγωγή 10ου Συνεδρίου ΠΟΙΕΦΣΕΚ: 15-16 Φεβρουαρίου

10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΙΕΦΣΕΚ
Στις 15 & 16 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται το συνέδριο της Ομοσπονδίας ΠΟΙΕ-ΦΣΕΚ σε μια εποχή που η παρατεταμένη ανομβρία στα δικαιώματα και τα εισοδήματα των εργαζομένων συνεχίζεται. Δέκα χρόνια περίπου, που συλλογικές συμβάσεις και δικαιώματα είναι στο γύψο .Οι απολύσεις ,οι καταργήσεις τμημάτων και γραμμών είναι ένα φαινόμενο πλέον καθημερινό. Μέσα από μια υποτίμηση της εργασίας οι επιχειρήσεις προσπαθούν να «λύσουν» προβλήματα που οι ίδιες δημιουργούν διαχρονικά στηριζόμενοι σε κυβερνητικές πολιτικές που στηρίζουν την προοπτική μιας ανάπτυξης που προέρχεται μόνον μέσα από την φτωχοποίηση.
Για να αλλάξουμε πορεία και να μπούμε ξανά στον δρόμο της ανάπτυξης που αφορά και ανταμείβει όλους εκείνους που την δημιουργούν , δηλαδή τους εργαζόμενους , χρειάζεται πριν από όλα:

  1. αύξηση της επιρροής μας ,
  2. αύξηση της δράσης μας
  3. μα πριν από όλα αύξηση της συνδικαλιστικής πυκνότητας των οργανώσεων μελών μας.
    Η διεύρυνση της Ομοσπονδίας έχει ξεκινήσει εδώ και μια δεκαετία με ομόφωνη γνώμη όλων των συνδικαλιστικών παρατάξεων και ήταν κίνηση στρατηγικής επιλογής. Επίσης αξίζει να σημειώσουμε:
    Α. ΟΜΟΦΩΝΑ και στο οργανωτικό Συνέδριο της ΓΣΕΕ πριν από 25 χρόνια αποφασίστηκε να δοθεί η προτροπή στις συναφείς ομοσπονδίες να ενωθούν ανεξάρτητα αν αυτή η προσπάθεια ατόνησε σε ορισμένους κλάδους για μια σειρά άλλους λόγους.
    Β. Σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης υπάρχουν ισχυρές ομοσπονδίες που εκπροσωπούν ενιαία τον κλάδο του Φαρμάκου και της Χημείας.
    Η απερχόμενη διοίκηση της ΠΟΙΕΦΣΕΚ τα τελευταία χρόνια, με συνέπεια εφάρμοσε τις ΚΟΙΝΕΣ μας αποφάσεις για την διεύρυνση. Ακόμα και αν δεν το είχαμε αποφασίσει όλοι εδώ και χρόνια θα έπρεπε να το εφεύρουμε σήμερα και να προσαρμοσθούμε στις εξελίξεις. Όλες οι ομοσπονδίες εδώ και χρόνια περιλαμβάνουν στις γραμμές τους Συναφείς κλάδους της οικονομίας και της βιομηχανίας και εκπροσωπούν συμφέροντα εργαζομένων με διαφορετικές ειδικότητες και όχι μίας ειδικότητας. Αν είχαμε σκεφθεί διαφορετικά, φοβικά, σήμερα η ομοσπονδία θα ήταν ένα μικρό πανελλαδικό Σωματείο που δεν θα είχε καμία προοπτική.
    Έχουμε αυτό το όραμα και με πράξεις εργαζόμαστε υπέρ μιας μεγάλης ομοσπονδίας που θα εκπροσωπεί τελικά Ιατρικούς Επισκέπτες, Φαρμακουπάλληλους, Φαρμακεργάτες, Εργαζόμενους στα Φαρμακεία, τις Φαρμακαποθήκες, τις Βιομηχανίες και τις Εμπορικές Επιχειρήσεις Καλλυντικών, Παραφαρμακευτικών Φυτοφαρμάκων, Χημικών Επιχειρήσεων.
    Είμαστε αισιόδοξοι ότι και όσοι ευτυχώς λίγοι συνάδελφοι με ιδιοτέλεια ,υπαναχώρησαν τελευταία από τις κοινές μας εδώ και χρόνια απόψεις για την διεύρυνση της Ομοσπονδίας να συνειδητοποιήσουν την ανάγκη της ενωμένης έκφρασης και δράσης για τα δικαιώματα μας.
    Εμείς θα εργασθούμε με ακόμα μεγαλύτερη δύναμη για την υπογραφή Ενιαίας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, την αναβάθμιση των Επαγγελμάτων των εργαζομένων και την Δημοκρατική Λειτουργία ενός αυτόνομου και Ενιαίου Ταμείου Φαρμακοϋπαλλήλων.