Δελτίο τύπου από το νέο Πανελλήνιο Σωματείο Συνταξιούχων Φαρμακοϋπαλληλων e ΕΦΚΑ – ΤΕΑΥΦΕ

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Δελτίο τύπου από το νέο Πανελλήνιο Σωματείο Συνταξιούχων Φαρμακοϋπαλληλων e ΕΦΚΑ – ΤΕΑΥΦΕ

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες συνταξιούχοι και ασφαλισμένοι στο φάρμακο 

                                              Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ ! 

 Το 2013 κάποια Ταμεία αυτονομήθηκαν και δεν εντάχτηκαν στο ΕΤΕΑΕΠ. Οι παροχές που έδιναν, η αναλογία συνταξιούχων/ασφαλισμένων σε αυτά, η περιουσία τους, τα αποθεματικά τους, η προοπτική περαιτέρω  ανάπτυξης για τον κλάδο τους (φάρμακο, τρόφιμα, πετρελαιοειδή, ασφάλειες), οι αυξημένες εισφορές που κατέβαλαν εργαζόμενοι και εργοδότες, τους εξασφάλιζαν την βιωσιμότητα και την δυνατότητα να συνεχίσουν μια πορεία σε αυτήν την κατεύθυνση. 

 Σήμερα μπορούμε να κάνουμε μια αποτίμηση. Κάποια από αυτά τα Ταμεία σταμάτησαν τις μειώσεις. Άλλοι επανέφεραν την 13η και 14η σύνταξη που είχε αποκοπεί από μνημονιακές παρεμβάσεις. 

Στο ΤΕΑΥΦΕ όμως 10 χρόνια μετά :

  • Οι συντάξεις εξακολουθούν να απονέμονται με βάση ένα τρόπο υπολογισμού διατυπωμένο τον προηγούμενο αιώνα που βασίζεται σε μια σύμβαση που έχει λήξει από το 2010 χωρίς φυσικά να λαμβάνει υπόψη την απόφαση του ΣΤΕ για υποχρέωση αυτών των Ταμείων να χορηγούν συντάξεις «κατ ελάχιστον» ίσες με αυτές του Δημοσίου. 
  • Οι ασφαλισμένοι πληρώνουν μεγαλύτερες εισφορές (άρα παίρνουν λιγότερα «καθαρά» λόγω των κρατήσεων) ενώ σαν συνταξιούχοι θα πάρουν σαν μέση σύνταξη κατά 25% μηνιαίως λιγότερα από ότι θα έπαιρναν αν ήταν στο Δημόσιο ! Αυτό έγινε σαφές στο ΔΣ του Ταμείου από τον εκπρόσωπο της ΠΟΙΕΦΣΕΚ με αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την επιτροπή επεξεργασίας της καταγγελίας του και να παρεμποδιστεί να συμμετάσχει και σε συνεδρίαση του ΔΣ ! Το έμαθαν όμως ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας μας για το Ταμείο  με συμμετοχή και των ειδικών στο ασφαλιστικό Ρωμανιά και Τεμπονέρα! 

Σήμερα λοιπόν έγινε σε όλους μας φανερό ότι δεν πάει άλλο ! 

 Το Σωματείο μας θα αγωνιστεί μέσα από το ΔΣ του ΤΕΑΥΦΕ αλλά και με νομικούς και κινηματικούς τρόπους αν χρειαστεί για :

  1. Αναλογιστική μελέτη με παραμέτρους ίδιες με την μελέτη που έχει γίνει για το ΕΤΕΑΕΠ . 
  2. Τροποποίηση του άρθρου του καταστατικού για τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων με βάση την ανταποδοτικότητα εισφορών – παροχών ευθυγραμμισμένο με τις αποφάσεις του ΣΤΕ και τον τρόπο υπολογισμού στο ΕΤΕΑΕΠ. Κατάργηση όλων των αλλαγών που επιχειρήθηκαν με στόχο τον περιορισμό του κοινωνικού ελέγχου και αποδοχή της φιλοσοφίας του διαλόγου αντί του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» ως αναφορά την «αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας» των ασφαλισμένων.  

 Θα υποστηρίξουμε όλους όσους αγωνιστούν μαζί μας για ένα Ταμείο που δεν θα λειτουργεί σαν  ασφαλιστική Εταιρεία δηλαδή με μοναδικό γνώμονα την  αύξηση του αποθεματικού  γιατί αυτό μπορεί να επιτευχθεί και με περαιτέρω μειώσεις! 

 Η αύξηση των εσόδων  στο ΤΕΑΥΦΕ πρέπει να αντιστοιχηθεί  με αυξήσεις στις συντάξεις, με παροχές, ανταποδοτικότητα, μέριμνα για τους  απόμαχους φαρμακοϋπαλλήλους  και για τους χαμηλοσυνταξιούχους. Δεν θα αφήσουμε να καταργηθεί ο κοινωνικός χαρακτήρας της ασφάλισης! Για αυτήν την κατάκτηση έχει χυθεί αίμα και δεν θα την εγκαταλείψουμε! 

  • ΟΛΟΙ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ! 
  • ΣΥΣΠΕΙΡΩΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ e ΕΦΚΑ – ΤΕΑΥΦΕ ! 
  • Για αυξήσεις και όχι μειώσεις στις συντάξεις των Φαρμακοϋπαλλήλων! 
  • Για την συμμετοχή και των συνταξιούχων στις εκλογικές διαδικασίες των Ταμείων για την ανάδειξη των αιρετών μελών της Διοίκησης . 
  • Για ορισμό εκπροσώπου στο ΔΣ του ΤΕΑΥΦΕ ώστε να μην παίρνονται αποφάσεις «για εμάς χωρίς εμάς»! 
  • Για να μην αξιοποιείται η «κινητή και ακίνητη» περιουσία των ασφαλισμένων χωρίς διάλογο! 
  • Για ένα Ταμείο ΕΝΙΑΙΟ, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΥΤΟΝΟΜΟ, ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ! 

  • Για ένα Σωματείο που δεν θα εξυπηρετεί κομματικά και ιδιοτελή συμφέροντα! 
  • Για εκλογικές – Σωματειακές διαδικασίες χωρίς αντισυνταγματικούς αποκλεισμούς των συναδέλφων από την επαρχία από το δικαίωμα «του εκλέγειν και εκλέγεσθε»! 
  • Για να λειτουργούμε με νομιμότητα και διαφάνεια όπως προβλέπει ο νόμος 1264/82 που με την τροποποίηση (ν. 4331, Αρ. φύλλου 69, 27.2015) αφορά και τις οργανώσεις των συνταξιούχων.
  • Για ενότητα στην δράση με όλες τις άλλες κοινωνικές δυνάμεις των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων!

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΩ.ΣΥ.Φ. e ΕΦΚΑ – ΤΕΑΥΦΕ

* Στο site  της ΠΟΙΕΦΣΕΚ έχει αναρτηθεί το καταστατατικό και φόρμα εγγραφής μέλους . Την συμπληρώνετε και το αποστέλλετε pasosyf.teayfe@gmail.com .