Σε εξέλιξη βρίσκεται η παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΟΘΑ στο Υπ.Πολιτισμού

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Σε εξέλιξη βρίσκεται η παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΟΘΑ στο Υπ.Πολιτισμού
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή η παράσταση διαμαρτυρίας της ΠΟΘΑ στο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας οι εργαζόμενοι διεκδικούν συλλογικές συμβάσεις εργασίας παντού:  με μισθολογικούς όρους υποχρεωτικές κλαδικές συμβάσεις με πλήρη επεκτασιμότητα σε όλους τους εργοδότες, ευνοϊκότερες επιχειρησιακές συμβάσεις. Χωρίς εξαιρέσεις και με πλήρη ισχύ της αρχής της ευνοϊκότερης ρύθμισης και κατάργηση του πρόσφατου νόμου 4635/2019. Πλήρη επαναφορά της ΕΓΣΣΕ και του καθορισμού του κατώτατου μισθού μέσα από τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Πλήρη αποκατάσταση του Ν. 1876/90. Επαναφορά του δικαιώματος της μονομερούς προσφυγής στη Διαιτησία (ΟΜΕΔ).

Αύξηση της χρηματοδότησης για τον Πολιτισμό.
Θεσμοθέτηση κανόνων και κανονισμών για εργασιακά και ζητήματα υγείας και ασφάλειας.

Σύγχρονους και λειτουργικούς εσωτερικούς κανονισμούς σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες των φορέων με ταυτόχρονη τακτοποίηση των συμβασιούχων.

Περιορισμό έως εξάλειψη των Εργολαβιών στους Οργανισμούς. Επικαιροποίηση του Θεσμικού Πλαισίου των Δημόσιων Οργανισμών με εκπροσώπηση των εργαζομένων στα Διοικητικά Συμβούλια των Οργανισμών. 

Άμεση επαναλειτουργία της ΚΣΟΤ.

Αποκλειστικά Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση και Δωρεάν Υγεία. Επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης. Επαναφορά των καλλιτεχνικών ειδικοτήτων που ήταν στη λίστα των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Επαναφορά των μειωμένων ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης για τους εργαζόμενους στο θέαμα –ακρόαμα που πλήρωναν αυξημένο ασφάλιστρο (χορευτές, πνευστούς, ηθοποιούς μελοδραματικού θεάτρου, ηθοποιούς, τεχνικούς και μουσικούς θεάτρου). Εγγύηση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων από το Κράτος. Επιστροφή των κλεμμένων από τις μεγάλες επιχειρήσεις. Να εισπραχθούν τα πάνω από 17 δις που χρωστούν σήμερα οι μεγαλοεργοδότες. Καμία μείωση ασφαλιστικών εισφορών για εργοδότες.
Κανένας άνεργος χωρίς επίδομα. Ο χρόνος ανεργίας να μετριέται ως συντάξιμος.

Προστασία της μητρότητας. Επίδομα και άδεια μητρότητας για κάθε γυναίκα, ίσα δικαιώματα για όλες, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Μείωση του απαραίτητου αριθμού των 50 ενσήμων για το εποχικό βοήθημα. Εποχικότητα με βάση τον κλάδο και όχι με βάση την επιχείρηση.