ΣΕΤΤΕΑ: Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων στη Γενική Ταχυδρομική

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΣΕΤΤΕΑ: Απαιτούμε την άμεση ανάκληση των απολύσεων στη Γενική Ταχυδρομική

Συναδέλφισσες /φοι

Η Γενική Ταχυδρομική σε μια πρωτοφανή επίδειξη εργοδοτικού τσαμπουκά ,προχώρησε σε ακόμα τρεις απολύσεις μέσα στην περίοδο των γιορτών. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 27/12/19 απέλυσε δύο συναδέλφους της βραδινής βάρδιας στο HUB και την επόμενη Παρασκευή 3/1/2020 άλλον έναν συνάδελφο από την απογευματινή βάρδια πάλι στο HUB.
Ο ιδιοκτήτης ; θορυβημένος από την μαζική και αγωνιστική συμμετοχή των συναδέλφων στην πρόσφατη τετράωρη στάση εργασίας στις 18/12/19 ,επιχειρεί με αυτές τις απολύσεις να τρομοκρατήσει τον κόσμο να μην συμμετέχει στο επιχειρησιακό και στο κλαδικό σωματείο. Με απλά λόγια η εταιρία επιχειρεί να αξιοποιήσει το αντεργατικό πλαίσιο της νέας κυβέρνησης (άρση του βάσιμου λόγου απόλυσης κτλ) για να γυρίσει τους εργαζόμενους της Γενικής Ταχυδρομικής στην πριν από το 2011 πραγματικότητα, τότε που χωρίς την συνδικαλιστική κάλυψη , η μισθοδοσία καθυστερούσε ως και τρείς μήνες , οι απολύσεις πέφτανε βροχή , η τρομοκράτηση η ρουφιανιά και η αναξιοκρατία ήταν καθημερινές πρακτικές .
Αυτό λοιπόν που υπάρχει μπροστά μας , δεν είναι το αν θα κλείσει η Γενική Ταχυδρομική όπως διαδίδει ο ιδιοκτήτης ; της εταιρίας , για τον απλό λόγο ότι οι κερδοφόρες επιχειρήσεις δεν κλείνουν !
Εξάλλου να του υπενθυμίσουμε ότι αν κάποιος πήγε να κλείσει την εταιρία, ήταν ο ίδιος το 2012,όταν στην κυβέρνηση ήταν αυτοί που είναι και σήμερα. Τα σωματεία επιχειρησιακό και κλαδικό, με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων επιβάλλαμε ότι η Γενική Ταχυδρομική και ανοιχτή θα μείνει και θα πληρώσει τα χρέη της !
Το πιο ενοχλητικό όμως είναι να μας θεωρούν χαζούς και χωρίς μνήμη λες και ξεχνάμε τι συνέβαινε χωρίς σωματείο στην Γενική Ταχυδρομική ως το 2011 .
Λες και ξεχνάμε τι έγινε σε Εφορία ,Υπουργείο Οικονομικών και Υπουργείο Εργασίας το 2012.
ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ – ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΕΙ ΠΙΣΩ.
Οι εργαζόμενοι της Γενικής Ταχυδρομικής με τον καθημερινό τους αγώνα και με την συντονισμένη δράση επιχειρησιακού και κλαδικού σωματείου άλλαξαν προς το καλύτερο τις εργασιακές σχέσεις από το 2012 έως και σήμερα. Με τον κόπο τους οι εργαζόμενοι αύξησαν την κερδοφορία της εταιρίας και αυτό της επέτρεψε να αποπληρώσει τα χρέη της και να σταθεροποιηθεί στην δεύτερη θέση, λίγο πίσω από την ACS.
Αυτό που προσπαθεί ο ιδιοκτήτης ; μάταια να κάνει είναι να απαλλαγεί από την συνδικαλιστική δράση . Το ζήτημα δεν είναι το αν θα κλείσει η Γενική Ταχυδρομική αλλά το αν θα συνεχίσει να υπάρχει μαζικό δυνατό επιχειρησιακό σωματείο όπως τα τελευταία οχτώ χρόνια που παρά την κρίση και τα μνημόνια εξαιτίας της δράσης αυτού του σωματείου οι εργασιακές συνθήκες στη εταιρία βελτιώθηκαν!
Συναδέλφισες /φοι η πετυχημένη εφαρμογή του Ν.4611 σε συνδυασμό με τις τρεις επιχειρησιακές συμβάσεις (ACS,SPEEDEX,ΕΛΤΑ-COURIER) και με την υπογραφή σε λίγο της πρώτης επιχειρησιακής σύμβασης στην Γενική Ταχυδρομική, κρατάνε το ύψος του μισθού στον κλάδο σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Σε έναν κλάδο που παίζει καθοριστικό ρόλο στη σύνθεση του ταχυδρομικού έργου με τα LOGISTICS .
Επιχειρώντας να συγκρουστεί με τα σωματεία ο ιδιοκτήτης; της Γενικής Ταχυδρομικής προσφέρει τις καλύτερες υπηρεσίες στην κυβέρνηση, στον Πρόεδρο του ΣΕΒ και ιδιοκτήτη της ACS Φέσσα και ποιος ξέρει σε ποια άλλα συμφέροντα προκειμένου να πέσει το ύψος του μισθού τόσο στην επιχείρηση όσο και στον κλάδο.
Υπενθυμίζουμε ότι η ΓΣ του ΣΕΤΤΕΑ έχει πάρει απόφαση για απεργιακές κινητοποιήσεις ως τις 29/2/2020 εφόσον υπάρχουν απολύσεις η άλλοι λόγοι που να δικαιολογούν την κήρυξη απεργίας .
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ
ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΑΟΡΙΣΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ
ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΑΠΟ ΜΗΝΙΑΕΣ ΣΕ ΙΣΟΧΡΟΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ