Γ. Χριστόπουλος: Παράγοντας κινδύνου ο εξαντλημένος εργαζόμενος

      Δεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Γ. Χριστόπουλος: Παράγοντας κινδύνου ο εξαντλημένος εργαζόμενος

Εξαιρετικά ανατριχιαστικό» χαρακτήρισε το γεγονός ότι ένα παιδάκι, ένα αγοράκι τριών ετών ξεχάστηκε για τρεις ώρες μέσα σε σχολικό λεωφορείου όπως συνέβη στις 29 Οκτωβρίου στον ιδιωτικό παιδικό σταθμό «Ι.Μ. Παναγιωτόπουλου» στην Παλλήνη της Αττικής. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων μιλώντας Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο Γιώργος Χριστόπουλος, γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας (ΟΙΕΛΕ) ο οποίος αναφέρθηκε και σε άλλα ζητήματα του κλάδου λόγω κερδοσκοπίας των ιδιοκτητών των εκπαιδευτηρίων.

Στον Απόστολο Λυκεσά ο κ. Χριστόπουλος τόνισε ότι πέρα από αυτό θα πρέπει να θυμίσουμε ότι μετά από ελέγχους τον Σεπτέμβριο του 2019 έχει αποδειχθεί ότι ένα στα πέντε σχολικά έχει πρόβλημα και υπάρχει πρόβλημα και στους ελέγχους και στην ποιότητα της πιστοποίηση των σχολικών λεωφορείων.

Ο κ. Χριστόπουλος μίλησε για τον «παράγοντας κινδύνου» για τον εξοντωμένο εκπαιδευτικό που εξαναγκάζεται από τους ιδιοκτήτες των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων να ασκεί και τα καθήκοντα του συνοδού, δηλαδή να σηκώνεται ξημερώματα να ευθύνεται για να επιβιβαστούν όλα τα παιδιά, να εργάζεται ως δάσκαλος για έξι – επτά ώρες και στην συνέχεια ως συνοδός και πάλι να επιστρέφει τα παιδιά στα σπίτια τους.

Αυτή η εξοντωτική εργασία – που επιβάλλεται από τους ιδιοκτήτες για τη μείωση του κόστους ώστε να μην κάνουν προσλήψεις συνοδών για λόγους κερδοσκοπίας – καθιστά αυτούς τους εργαζομένους παράγοντα κινδύνου και δεν είναι καθόλου δύσκολο υπό αυτές τις συνθήκες κάποιου να του ξεφύγει ένα παιδάκι.

O κ. Χριστόπουλος θύμισε τις απαιτήσεις των ιδιοκτητών των εκπαιδευτηρίων προς την Τρόικα που ζητούσε να αυξηθεί το χρονικό όριο χρήσης των λεωφορείων, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι όλοι οι ιδιοκτήτες ίδιοι και σημείωσε ότι χάος επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς, στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία της γειτονιάς σε γαλέρες που κανείς δεν ξέρει τι συμβαίνει, τι οχήματα υπάρχουν, ποιοι οδηγούν, ποιος συνοδεύει αν και μιλάμε για πολύ μικρά παιδιά.